10:51 26.07.2017

Понад 120 вакансій в українських посольствах будуть заповнені до кінця року за допомогою конкурсів

2 хв читати
Понад 120 вакансій в українських посольствах будуть заповнені до кінця року за допомогою конкурсів

У Міністерстві закордонних справ України оголошено перший конкурс на заміщення вакантних місць у диппредставництвах за кордоном.

Як розповів в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" державний секретар МЗС України Андрій Заяць, до кінця поточного року планується заповнити понад 120 вакансій.

"Щодо іноземних представництв ми поставили собі завдання до кінця року заповнити понад 120 посад. З урахуванням кількості кандидатів на останніх конкурсах, які ми проводили в 2015 році, середній показник становив 24 кандидати на одне місце. Це дозволяло нам обирати достойних людей з хорошим професійним бекграундом і знанням іноземних мов. Ми були задоволені якістю претендентів. Зараз, я думаю, буде ще краще", - сказав він.

Говорячи про вакантні посади в самому зовнішньополітичному відомстві, А.Заяць зазначив, що вони також будуть заповнюватися за допомогою конкурсів, перший з яких оголосять вже 7 серпня.

"Конкурси однозначно будуть проходити, тому що закон про держслужбу передбачає, що підвищення відбувається за підсумками конкурсу... Якщо говорити про молодші посади, з яких люди починають кар'єру або на які вони можуть розраховувати після 2-3 років професійної діяльності, то ми розраховуємо на 25-30 конкурсів для молодших посад (до кінця 2017 - ІФ)", - сказав він.

При цьому держсекретар Міністерства закордонних справ додав: "Водночас, і це принципова позиція міністра закордонних справ, ми будемо оголошувати конкурси на високі посади, як-от директор Департаменту. Ці конкурси також будуть оголошені в серпні".

Повний текст інтерв'ю буде оприлюднено на головній сторінці агентства "Інтерфакс-Україна" в розділі "Ексклюзивні інтерв'ю".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА