11:22 27.07.2017

В Адміністрації президента пояснили припинення громадянства України Саакашвілі

2 хв читати
В Адміністрації президента пояснили припинення громадянства України Саакашвілі

Припинення громадянства України екс-президента Грузії, екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі обумовлено поданою ним недостовірною інформацією при оформленні громадянства, пояснили в Адміністрації президента України.

"За поданням Державної міграційної служби, яка надала переконливі факти про подання недостовірної інформації при оформленні заяви, Комісія з питань громадянства при президентові України вирішила підтримати клопотання про припинення громадянства України Міхеїла Саакашвілі і рекомендувала президенту прийняти відповідне рішення", - йдеться у відповіді прес-служби АП на відповідний запит агентства "Інтерфакс-Україна".

Згідно з інформацією, на основі цих рекомендацій глава держави і підписав відповідний указ.

"Відповідно до законодавства про захист персональних даних цей нормативний акт не підлягає публікації, оскільки містить конфіденційну інформацію, зокрема персональні дані", - пояснили в АП.

Як повідомлялося, 26 липня стало відомо, що президент України П.Порошенко видав указ, яким позбавив громадянства України М.Саакашвілі, повідомила Державна міграційна служба України.

25 липня М.Саакашвілі розмістив на своїй сторінці у Facebook пост, в якому вказав, що він перебуває в США.

Він заявив, що домагатиметься законного права повернутися до України: "Зараз мене хочуть змусити отримати статус біженця. Цього не буде! Я не планую ніде залишатися і не отримуватиму жодного статусу! Я домагатимуся законного права повернутися до України".

М.Саакашвілі отримав громадянство України відповідно до указу президента України Петра Порошенка 30 травня 2015 року. Того ж дня глава Української держави призначив М.Саакашвілі главою Одеської облдержадміністрації.

7 листопада 2016 року М.Саакашвілі заявив про звільнення з посади глави Одеської ОДА через те, що "втомився від постійного обману і корупції", зокрема із боку влади в Києві, а 9 листопада Кабінет Міністрів погодив звільнення М.Саакашвілі з цієї посади.

Увечері 9 листопада П.Порошенко своїм указом звільнив М.Саакашвілі з посади голови Одеської обласної державної адміністрації, а також з посади свого позаштатного радника.

Відповідно до закону "Про громадянство України", громадянство припиняється відповідним указом президента України. Датою припинення громадянства є дата видання відповідного указу.

У Грузії проти М.Саакашвілі порушено кілька кримінальних справ. Його звинувачують у розтраті державних коштів і перевищенні службових повноважень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА