15:28 08.08.2017

Саакашвілі стверджує, що глава МЗС України має російське громадянство

2 хв читати
Саакашвілі стверджує, що глава МЗС України має російське громадянство

Колишній президент Грузії, колишній голова Одеської обладміністрації України Міхеіл Саакашвілі стверджує, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін має громадянство Росії.

"Міністр закордонних справ України Клімкін замість того, щоб займатися справою, цілими днями дзвонить в усі країни, куди я приїжджав або збираюся їхати, з претензіями. До речі, Павло Клімкін етнічно не українець, а росіянин, народився в Росії, наскільки я розумію, має там громадянство і по-українськи говорить гірше за мене", - написав М.Саакашвілі на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

"Петре Олексійовичу, ось вам ще один кандидат для позбавлення громадянства, після того, як ви вдосталь скористуєтесь його послугами", - додав він, звертаючись до президента України Петра Порошенка.

Раніше цього дня перший заступник голови української Держприкордонслужби України Василь Серватюк повідомив, що у М.Саакашвілі під час спроби перетину українського кордону буде вилучено паспорт громадянина України, а його самого не буде пропущено на територію країни.

Як повідомлялося, 26 липня 2017 року стало відомо, що президент України Петро Порошенко видав указ, яким позбавив громадянства України М.Саакашвілі.

4 серпня стало відомо, що М.Саакашвілі прибув до Польщі. 7 серпня він заявив, що безперешкодно в'їхав до Польщі за українським паспортом. Колишній президент Грузії був запрошений до Варшави, щоб взяти участь у святкуванні 73-ї річниці подій Варшавського повстання.

8 серпня ЗМІ повідомили, що М.Саакашвілі покинув Польщу і попрямував до Литви. У Вільнюсі М.Саакашвілі заявив, що не претендує на отримання литовського громадянства, хоча і вдячний за таку пропозицію деяких політиків Литви.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА