15:47 16.08.2017

Деркач закликав Порошенка не допустити протиправних дій силовиків проти журналістів "Ери" за розслідування втручання у вибори в США

3 хв читати
Деркач закликав Порошенка не допустити протиправних дій силовиків проти журналістів "Ери" за розслідування втручання у вибори в США

Народний депутат Андрій Деркач звернувся до президента України Петра Порошенка з закликом не допустити з боку силових органів протиправних дій щодо журналістів "Ери" та сім'ї самого парламентарія за журналістське розслідування про втручання у вибори президента США.

Як написав А.Деркач на своїй сторінці в соцмережі Facebook, до нього надійшла інформація про те, що проти журналістів холдингу "Ера" і особисто проти нього готують кілька протизаконних дій з боку силових структур. "У мене з'явилася інформація, що найближчим часом до мобільного офісу "Ери" і до моєї приймальні вломляться "маски-шоу". Передбачаю, будуть проведені протиправні оперативно-розшукові та слідчі дії з боку правоохоронних органів зі спробою звинуватити мене і журналістів в незаконній діяльності", - написав народний депутат.

Причиною загрози А.Деркач назвав ініційоване ним на підставі журналістського розслідування "Ери" звернення до Генпрокуратури про протиправну діяльність колишніх і чинних представників українських спецслужб, зокрема представників Національного антикорупційного бюро України, а саме – щодо втручання у вибори президента США".

"Це звернення стосувалося можливого втручання окремих посадових осіб Української держави у вибори президента США в 2016 році. За результатами мого звернення Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження за ч.2 ст.387 Кримінального кодексу України щодо фактів можливого втручання представників органів української влади та окремих громадян у минулі вибори президента США", - зазначено в копії відкритого листа А. Деркача на ім'я президента України, яку нардеп також оприлюднив на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

А.Деркач закликав П.Порошенка вжити всіх необхідних заходів для збереження прав і свобод представників ЗМІ.

"Я закликаю Вас як гаранта Конституції вжити всіх необхідних заходів для збереження законних прав і свобод представників ЗМІ, які не бояться висвітлювати правду. Сподіваюся, що Ви втрутитеся в цю ситуацію і не дасте зловмисникам у погонах вчинити злочин. Покладаю на Вас як гаранта Конституції відповідальність за життя і безпеку журналістів на час проведення розслідування", - наголошується листі на ім'я президента України.

Як повідомлялося 25 липня 2017 роки з'явився твіт президента США Д. Трампа про вибори 2016 року: "Спроби України саботувати кампанію Трампа потихеньку працювали, щоб просунути Клінтон. Де ж розслідування генерального прокурора?".

Раніше 18 серпня НАБУ опублікувало повідомлення про "чорну бухгалтерію Партії регіонів". У ньому йшлося про те, що серед прізвищ осіб в списку значиться Пол Манафорт, який очолював на той момент виборчу кампанію Дональда Трампа.

15 серпня 2017 року ЗМІ опублікували документ Генпрокуратури про початок кримінального провадження за фактом втручання представників НАБУ у вибори президента США. Розслідування було розпочато за заявою народного депутата Андрія Деркача на підставі журналістського розслідування "Ери-медіа". Сам А.Деркач підтвердив факт звернення до Генпрокуратури, опублікувавши його копію на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

При цьому 16 серпня в прес-службі Генпрокуратури України зазначили, що розслідують у рамках відкритого кримінального провадження розголошення НАБУ матеріалів справи про "амбарну книгу Партії регіонів", але про жодне втручання Бюро у вибори президента США не йдеться.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА