12:47 26.08.2017

Пристайко: введення миротворців ООН у зону конфлікту на Донбасі блокує Москва

2 хв читати
Пристайко: введення миротворців ООН у зону конфлікту на Донбасі блокує Москва

Перший заступник міністра закордонних справ України, глава місії України при НАТО Вадим Пристайко переконаний, що введення миротворців ООН в зону конфлікту на Донбасі блокує Російська Федерація.

"Якщо Мінські угоди за три роки не сприяли миру, то, можливо, є якісь додаткові механізми, які ми маємо ухвалити, щоб забезпечити мир нашому народу. Саме тому ми говоримо і про миротворчі сили у будь-якому форматі ... Форматів існує дуже багато. Обговорювався варіант озброєння місії ОБСЄ, нинішньої або нової місії, легкою зброєю, щоб вони почувалися впевненішими і могли відвідати ті місця, які мають відвідати. А забезпечення миротворців ООН блокує та ж Росія, яка стоїть за спиною у бойовиків», - заявив В.Пристайко в програмі «Ваша Свобода» в ефірі "Радіо Свобода".

Відповідаючи на запитання, наскільки ймовірним є отримання Україною летальної зброї, В.Пристайко зазначив, що питання надання зброї вивчається, оскільки Україна просить про це. "Нам не вистачає зброї для того, щоб компенсувати кількість танків та броньованих машин, якими Росія накачала і продовжує накачувати наші території. Саме для цього ми просимо дати нам можливість зупинити цю агресію. Я знаю нервову реакцію Російської Федерації на це. Але кожна держава, включаючи Україну, має право охороняти себе і має право використовувати ту зброю, яку необхідно", - заявив дипломат.

Коментуючи візит до Києва спецпредставника держдепартаменту США по Україні Курта Волкера, перший заступник глави МЗС зазначив, що К.Волкер, який провів нещодавно переговори з російським представником Владиславом Сурковим, "приїхав, щоб ми могли визначити, яким чином працювати далі". "Ми хочемо знати, яким чином американці можуть допомогти «нормандському процесу», «мінському процесу». Розвиток є. Ми залишаємо це за дужками", - сказав В.Пристайко.

Як повідомлялося, 22 серпня президент України Петро Порошенко заявив, що Україна восени вийде з ініціативою про введення миротворців ООН на непідконтрольні території Донбасу на сесії Генеральної асамблеї ООН.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА