12:26 04.09.2017

Парубій назвав п'ять пріоритетів роботи ВР на осінь

2 хв читати
Парубій назвав п'ять пріоритетів роботи ВР на осінь

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що пріоритетами в роботі Верховної Ради восени поточного року є прийняття п'яти реформ: освітньої, медичної, судової, пенсійної та реформи парламенту.

"Осінь має пройти під знаком реформ. Минулої весни ми підготували базу для багатьох важливих і фундаментальних реформ, і у нас є шанс, і я впевнений: у нас є відповідальність, щоб кожну з цих реформ ми могли розглянути в залі", - сказав А.Парубій, відкриваючи засідання погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту в понеділок.

Він зазначив, що народні депутати мають прийняти п’ять реформ - освітню, медичну, судову, пенсійну і реформу парламенту, кожна з яких досить об'ємна і має розглядатися за повною процедурою. "Ці п'ять реформ я назвав би пріоритетними", - наголосив А.Парубій.

Поточного пленарного тижня він запропонував розглянути реформу освіти. "Я пропоную розпочати розгляд з освітньої реформи. Реформа освіти, як я вже заявляв, має багато правок, і водночас я вірю та сподіваюся, що ми протягом першого дня (вівторка - ІФ) зможемо її розглянути і ухвалити рішення", - сказав спікер.

За словами керівника парламенту, від консультацій залежить, яку наступну реформу буде винесено на розгляд.

"Є багато пропозицій. Є пропозиція, щоб ми в четвер розпочали з медичної реформи, є пропозиція, щоб розпочати з судової реформи, з кодексів... але я сподіваюся, що ми зможемо це рішення ухвалити в результаті обговорення", - сказав він.

А.Парубій також зазначив, що серед невідкладних питань, які має розглянути парламент на сесії, - кадрові питання, "які залишилися ще з весни минулого року, - і Рахункова палата, і уповноважений з прав людини, і склад ЦВК".

Сьома сесія Верховної Ради України VIII скликання відкривається в понеділок, 4 вересня, проведенням погоджувальної ради і завершується 2 лютого 2018 року. Перше пленарне засідання сесії заплановане на вівторок, 5 вересня 2017 року, останнє - на 26 січня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА