12:27 05.09.2017

Україна отримала запит від Грузії на видачу Саакашвілі

2 хв читати
Україна отримала запит від Грузії на видачу Саакашвілі

Заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов заявляє, що Міністерство юстиції України отримало запит від Головної прокуратури Грузії на арешт і видачу колишнього президента Грузії, екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі.

"Україна отримала запит про розшук, взяття під варту й екстрадицію Михайла Саакашвілі. Запит Головної прокуратури Грузії був адресований Міністерству юстиції України і Генеральній прокуратурі України", - сказав він на прес-конференції в Києві у вівторок.

С.Пєтухов зазначив, що за даними Головної прокуратури Грузії, М.Саакашвілі виступає обвинуваченим в 4 чотирьох кримінальних провадженнях, відкритих за такими статтями Кримінального кодексу Грузії: ст. 182, яка передбачає відповідальність за привласнення, розтрату або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах; ст.333 і ст.117 - зловживання службовим становищем посадовою особою, вчинене шляхом насильства або із застосуванням зброї; ч.2 ст.332 - зловживання становищем посадовою особою.

Заступник міністра юстиції повідомив, що рішенням судді колегії у кримінальних справах Тбіліського міського суду від 2 серпня 2014 року М.Саакашвілі було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Через ухилення від явки до слідчого та невстановлення місця перебування М.Саакашвілі 4 серпня 2014 року було оголошено в розшук.

С.Пєтухов повідомив, що Головна прокуратура Грузії в своєму запиті дала гарантію Генпрокуратурі України, що цей запит не має на меті переслідування особи за політичними мотивами і що М.Саакашвілі НЕ буде притягнутий до відповідальності за вчинення злочинів, не передбачених запитом, а також не буде виданий третій країні, його права не буде порушено.

"Відповідно до кримінально-процесуального законодавства Міністерство юстиції пересилає запит, отриманий від Грузії, і супутні матеріали, 94 сторінки, в Генеральну прокуратуру України для проведення експедиційної перевірки", - сказав заступник міністра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА