15:55 05.09.2017

Турчинов: Слова Путіна "свідчать про готовність РФ демонстративно продовжувати фінансування та озброєння світового тероризму"

2 хв читати
Турчинов: Слова Путіна "свідчать про готовність РФ демонстративно продовжувати фінансування та озброєння світового тероризму"

Заява президента Росії Володимира Путіна про неприпустимість можливого постачання США летальної зброї Україні є свідченням готовності Москви до демонстративного продовження фінансування та озброєння світового тероризму, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

"Президент РФ дозволяє собі лякати США та міжнародне співтовариство тим, що на окупованій російськими військами території Донбасу нібито залишилося "достатньо зброї", яку можуть направити у будь-яку гарячу точку світу, "чутливу для тих, хто створює їм проблеми", - тобто США", - сказав О.Турчинов, коментуючи публічну заяву В.Путіна про можливе постачання США летальної зброї Україні, повідомляє прес-служба РНБО у вівторок.

Він повідомив, що на території Донецької та Луганської областей, окупованій РФ, не було ніякої бази зберігання військової техніки та боєприпасів ЗС, а "вся військова техніка, боєприпаси та зброя постачаються бойовикам виключно Російською Федерацією".

"Саме тому постачання зброї і техніки, якими погрожує Путін США, можуть бути лише російськими", - зазначив О.Турчинов.

Раніше цього дня В.Путін застеріг США від постачання летальної зброї Україні, оскільки це лише посилить ситуацію на Донбасі. За його словами, рішення США щодо постачання летальної зброї в Україну принципово ситуацію не змінить, "але кількість жертв, безумовно, може збільшитися".

"Це полягає в тому, що у самопроголошених республік достатньо зброї, зокрема захопленої у протиборчої сторони... І якщо американська зброя надходитиме в зону конфлікту, важко сказати, як реагуватимуть проголошені республіки - можливо, вони направлять наявну у них зброю в інші зони конфлікту, які чутливі для тих, хто створює проблеми для них", - попередив В.Путін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА