16:16 05.09.2017

Путін фактично погрожує США розпочати постачання озброєння ІД, "Аль-Каїді" або КНДР - Турчинов

3 хв читати
Путін фактично погрожує США розпочати постачання озброєння ІД, "Аль-Каїді" або КНДР  - Турчинов

Висловлювання президента Росії Володимира Путіна про те, що на окупованій військами РФ території Донбасу начебто залишилося "достатньо зброї", яку можуть направити у будь-яку гарячу точку світу, фактично свідчить про неприкриту погрозу на адресу США розпочати постачання озброєння світовим терористичним організаціям і північнокорейському режиму, вважає секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

Як повідомляє прес-служба РНБО, О.Турчинов поставив собі питання: "Яким опонентам США хоче постачати зброю Путін?". "Їх сьогодні не так багато. Це світові терористичні організації, на кшталт ІД та "Аль-Каїди", або північнокорейський режим, що загрожує світовій безпеці своєю ракетно-ядерною зброєю. І саме їх сьогодні хоче озброїти Путін, прикриваючись власноруч створеними окупаційними режимами фейкових "республік", - сказав він.

Секретар РНБО наголосив, що на території Донецької та Луганської областей, окупованій РФ, не було ніякої бази зберігання військової техніки і боєприпасів ЗСУ.

"Вся військова техніка, боєприпаси та зброя поставляються гібридним військам та терористичним угрупованням "лугандону" виключно Російською Федерацією", - сказав він, додавши, що кордон між окупованою територією Донбасу та Росією контролює РФ.

"Саме тому поставки зброї та техніки, якими погрожує Путін США, можуть бути лише російськими", - зазначив О.Турчинов.

"Таким чином, сьогодні ІД, Північна Корея та РФ стоять на одному щаблі, з якого погрожують безпеці світу, про що у своїй заяві і нагадав Путін", - підсумував секретар РНБО.

Раніше у вівторок президент РФ заявив, що можливі постачання США летальної зброї в Україну принципово ситуацію на Донбасі не змінять, але це може призвести до збільшення кількості жертв, спровокувати застосування військової сили на інших територіях.

"Це (постачання летальної зброї в Україну) суверенне рішення США, кому продавати зброю або постачати безкоштовно, і тієї країни, яка є реципієнтом цієї допомоги. Ми на цей процес ніяк вплинути не зможемо. Але є загальні міжнародні правила і підходи - постачання зброї в зону конфлікту не йдуть на користь заспокоєння, а лише посилюють ситуацію", - сказав В.Путін у вівторок на прес-конференції за підсумками саміту БРІКС.

За його словами, "якщо це станеться в цьому випадку, то принципово це рішення (постачання летальної зброї в Україну) ситуацію не змінить, взагалі ніяк не вплине на зміну ситуації, але кількість жертв, безумовно, може збільшитися".

За його словами, "є ще один момент, на який слід звернути увагу, - хто виношує подібні ідеї".

"Це полягає в тому, що у самопроголошених республік достатньо зброї, зокрема захопленої у протиборчої сторони... І якщо американська зброя надходитиме в зону конфлікту, важко сказати, як реагуватимуть проголошені республіки - можливо, вони направлять наявну у них зброю в інші зони конфлікту, які чутливі для тих, хто створює проблеми для них", - попередив В.Путін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА