17:39 05.09.2017

Законопроект №3491-д передбачає 12-річне навчання з 6 років

2 хв читати
Законопроект №3491-д передбачає 12-річне навчання з 6 років

Законопроект №3491-д "Про освіту", який напрацьовувався два роки, дасть змогу створити в Україні нову сучасну освіту, заявив перший заступник керівника Комітету Верховної Ради з питань освіти і науки, народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Олександр Співаковський.

"Комітет з питань науки і освіти зробив усе для того, щоб почути всіх експертів і створити умови для абсолютно прозорого, чесного, конкурентного обговорення. Найбільше запитань виникало щодо 12-річного навчання, мови, професійно-технічної освіти, технікумів та питання фінансування. Завдяки спільній роботі міністра освіти, народних депутатів, експертів ми отримали документ. Цей документ врахував 1098 поправок. Тобто 70% того, що запропонували, ми врахували. Це великий крок у розвитку системи освіти", - зазначив О.Співаковський на брифінгу у вівторок, повідомляє прес-служба "БПП".

Він наголосив, що 12-річне навчання розпочнеться з шести років. "Міф про те, що діти будуть закінчувати школу в 19 років, не відповідає дійсності. Також ми вирішили питання того, що наш учитель повинен через п’ять років вийти на базову заробітну плату для самої нижчої категорії педагогічних працівників. Це чотири прожиткові мінімуми - 6500 грн. Ми мотивуємо молодих людей йти вчитися на педагогічні спеціальності", - наголосив О.Співаковський.

За його словами, цей законопроект дасть можливість через десять років побудувати сучасну школу, в якій буде забезпечена диверсифікація ідеології нової української школи та ідеології авторських шкіл, "щоб учитель сам мав можливість обирати".

Він висловив вдячність усім фракціям щодо підтримки освітньої реформи. "Сподіваюся, сьогодні ми дамо "зелене світло" сучасній українській освіті", - додав нардеп.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА