16:37 08.09.2017

Порошенко вніс до ВР законопроект про ратифікацію двох протоколів до Європейської конвенції з прав людини

2 хв читати
Порошенко вніс до ВР законопроект про ратифікацію двох протоколів до Європейської конвенції з прав людини

Президент України Петро Порошенко вніс на розгляд парламенту проект закону України "Про ратифікацію протоколів №15 і №16 до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод".

"Протокол №15 та факультативний протокол №16 до Конвенції розроблені Комітетом міністрів Ради Європи та сприятимуть вдосконаленню діяльності Європейського суду з прав людини, зменшенню термінів прийняття судом рішень та підвищенню стандартів захисту прав людини на національному рівні", - повідомляється на офіційному сайті глави держави в п'ятницю.

Зокрема, протокол №16 надасть можливість Верховному суду до винесення рішення у конкретній справі отримати від ЄСПЛ консультативний висновок з питань тлумачення або застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод. "Це є ефективним механізмом попередження судових помилок у застосуванні Конвенції та сприятиме формуванню позитивної судової практики в питаннях захисту прав людини", - йдеться в повідомленні.

Протоколи №15 та №16 до Конвенції підписані Україною 20 червня 2014 року.

Протокол №15 набуває чинності в перший день місяця, що настає після закінчення тримісячного терміну від дати, коли всі високі договірні сторони Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод висловили свою згоду на обов'язковість для них цього протоколу, окрім ст. 4, яка набуває чинності після закінчення шести місяців із дати набуття чинності протоколом №15.

Протокол №16 набуває чинності в перший день місяця, що настає після закінчення тримісячного терміну від дати, на яку десять високих договірних сторін Конвенції висловили свою згоду на обов'язковість для них цього протоколу.

Станом на 6 вересня 2017 р. протокол №15 до Конвенції підписали 45 держав, 35 із них вже висловили свою згоду на обов'язковість для них цього протоколу.

Протокол №16 до конвенції вже підписали 18 держав, 8 із них висловили свою згоду на обов'язковість для них цього протоколу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА