17:13 08.09.2017

Прем'єр Філіп про участь у військовому навчанні в Україні: уряд згідно із законом має забезпечувати дієздатність армії

2 хв читати
Прем'єр Філіп про участь у військовому навчанні в Україні: уряд згідно із законом має забезпечувати дієздатність армії

Прем'єр-міністр Молдови Павел Філіп заявляє, що Молдова є парламентською республікою, і обов'язком уряду, згідно із законом, є забезпечення дієздатності армії.

"Це наше внутрішнє питання, ми в ньому розберемося всередині країни. Тому що певна влада у нас забуває, що у нас парламентська республіка - це перше. Друге - в уряду є згідно із законом зобов'язання забезпечувати дієздатність армії", - сказав П.Філіп під час спільного з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом брифінгу в Одесі в п'ятницю, відповідаючи на запитання про суперечності між урядом країни і президентом.

Прем'єр Молдови зазначив, що це питання обговорюється з більшістю в парламенті країни.

"Я ніколи не зрозумію ось ці внутрішні проблеми, коли всі розуміють, що неучасть армії в різних навчаннях призводить до послаблення армії, й виникає питання, хто в цьому зацікавлений. Ми ніколи не допустимо цього", - сказав П.Філіп.

Він наголосив на важливості навчань та їх регулярності для армії.

В.Гройсман заявив, що Україна підтримує поглиблення співпраці між збройними силами обох країн.

"Ми повністю, як країна, підтримуємо поглиблення співпраці і взаємодії у військовій сфері та взаємодії наших збройних сил", - сказав прем'єр України.

Як повідомлялося, президент Молдови Ігор Додон заборонив участь молдовських військовослужбовців у будь-яких навчаннях, стажуваннях і курсах за кордоном і вимагає відставки виконувача обов’язків міністра оборони Георгія Галбури.

Минулої середи уряд Молдови ухвалив рішення про участь молдовських військовослужбовців у навчанні Rapid Trident-2017 в Україні, незважаючи на заборону президента. Згідно з повідомленням міністерства оборони, напередодні контингент молдовських військовослужбовців вирушив до Яворіва Львівської області, де відбувається навчання Rapid Trident-2017 у період із 7 по 23 вересня.

Контингент складається з 57 військовослужбовців 22-го миротворчого батальйону і бригади Moldova. Контингентом командує підполковник Олександр Маркуца.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА