10:04 15.09.2017

Французькі сенатори заявили, що в їхньому парламенті не ухвалено остаточного рішення про направлення миротворців ООН на Донбас

2 хв читати
Французькі сенатори заявили, що в їхньому парламенті не ухвалено остаточного рішення про направлення миротворців ООН на Донбас

Франція виступає за мир на Донбасі, дотримання мінських домовленостей і безпечну роботу місії ОБСЄ, однак рішення про участь миротворців ООН на території України у французькому парламенті остаточно не ухвалено, заявили французькі сенатори під час візиту в Донецьку область.

Як повідомляє у п'ятницю прес-центр штабу АТО на сайті Міністерства оборони України, французькі сенатори на чолі з головою групи дружби "Франція - Україна" сенату Франції Ерве Мореєм (Hervé Maurey) відвідали КПВВ "Майорськ", де ознайомилися з процедурою перетину лінії розмежування, і побували в Авдіївці.

Також французькі парламентарії провели зустрічі з керівництвом військово-цивільних адміністрацій, ознайомилися з роботою недержавних засобів масової інформації в регіоні.

За інформацією штабу АТО, на брифінгу в Краматорську Ерве Морей зазначив, що Франція послідовно підтримує цілісність і суверенітет України, ввела санкції проти Росії, навіть незважаючи на те, що вони негативно позначаються на сільському господарстві Франції.

"Сенатори запевнили, що Франція зацікавлена у співпраці з Україною - як у суспільно-політичній, так і в економічній площині. Однак рішення про участь миротворців ООН на території України у французькому парламенті остаточно не ухвалено. Франція за мир у регіоні, за реформи, дотримання мінських домовленостей, безпечну роботу місії ОБСЄ", - повідомляє прес-центр штабу АТО.

У свою чергу голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський запевнив французьких сенаторів у тому, що війну на сході України можна завершити мирним шляхом протягом лічених місяців, якщо перекрити російсько-український кордон. І це можуть зробити миротворці ООН, але Росія пручається, її позиція — на лінії розмежування, там, де працює наглядова місія ОБСЄ.

П.Жебрівський заявив, що після досягнення миру Україна стане хорошим партнером для ЄС і дасть значний поштовх розвитку європейської економіки.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА