18:12 19.09.2017

Порошенко і Трамп обговорять збільшення підтримки Вашингтоном України і продовження санкцій проти РФ

2 хв читати
Порошенко і Трамп обговорять збільшення підтримки Вашингтоном України і продовження санкцій проти РФ

Збільшення підтримки США, українські реформи і продовження санкцій проти Росії будуть предметом зустрічі президентів України і США Петра Порошенка і Дональда Трампа, вважає віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Що стосується двосторонніх відносин, то вже є збільшення, закладене в бюджет США на наступний рік, щодо оборонної підтримки України. Я думаю, особливо в контексті реалізації бюджетних можливостей складатиметься розмова Порошенка з Трампом", - сказала вона, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" у вівторок у Києві.

На думку І.Климпуш-Цинцадзе, "обговорення будуть з позиції українських реформ і економічного співробітництва, що значно розширюється".

"Йтиметься також про продовження санкцій проти Росії, які були прийняті на рівні як Конгресу, так і президента США. У нас є дуже хороша динаміка з моменту першої зустрічі президентів у червні", - наголосила вона.

Віце-прем'єр також наголосила на намірах Білого дому продовжити навчання українських військових, тому що це цікаво не лише українській стороні, а й "американські військові також навчатимуться у наших військових".

Крім того, за її словами, США продовжує надавати допомогу Україні технікою. "Буде продовжено надання окремих видів техніки ... Зараз ми очікуємо 40 Humvee (HMMWV - ІФ.) З медичним обладнанням для потреб АТУ", - сказала І.Климпуш-Цинцадзе.

Крім того, США готові приймати на лікування більше українських військових, і ця програма окремо прописана в проекті військового бюджету США на 2018 рік.

Віце-прем'єр нагадала, що П.Порошенко під час візиту виступатиме на Генасамблеї ООН і матиме двосторонні зустрічі з президентом США і представниками його Адміністрації.

"Саме в цих дискусіях і йтиметься про те, як офіційний Київ розглядає розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі, якщо таке рішення буде прийнято. Своєрідне уявлення "червоних ліній" розміщення, як їх бачить Україна", - сказала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА