11:42 20.09.2017

"Наш край" закликає Кабмін не виконувати вимоги МВФ про підвищення ціни на газ для населення

2 хв читати
"Наш край" закликає Кабмін не виконувати вимоги МВФ про підвищення ціни на газ для населення

Влада не повинна виконувати вимоги МВФ про підвищення ціни на газ для населення, а навпаки - знижувати вартість газу для українців до рівня економічно обґрунтованої ціни, заявив співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак, коментуючи відповідні заяви заступника директора МВФ Девіда Ліптона.

За його словами, навіть якщо тарифи не зростатимуть, цієї зими українці платитимуть за газ більше, ніж минулого року.

"Цього року уряд виділив на субсидії населенню понад 60 млрд грн. Наразі ухвалено низку рішень, спрямованих на зменшення кількості їх одержувачів, тобто українці платитимуть за газ більше навіть в умовах, якщо тариф не зросте. Влада не повинна сліпо виконувати вимоги МВФ і підвищувати в рази ціну на газ. Ціна на газ для українців має бути істотно знижена", - заявив О.Мазурчак.

Співголова "Нашого краю" зазначив, що європейська ціна на газ має вводитися лише після підвищення зарплат до рівня ЄС. "У МВФ стверджують, що потрібно підвищувати ціну на газ до рівня європейської. Але хочу нагадати, що середня зарплата українців в липні 2017 року становила 7 тис. 339 грн, а в ЄС - 2 тис. 115 євро або 65 тис. 565 грн. Це в 9 разів більше, ніж в Україні. Тариф на газ для населення в Україні становить 6,95 грн за куб, а середній тариф у ЄС - 19,52 грн за куб, лише у 2,8 разу дорожче", - додав О.Мазурчак.

Він також заявив, що українці мають споживати український газ за реальними цінами, а не за ціною імпортного. "За оцінками експертів, собівартість українського газу - трохи більша за 1 тис. 300 грн. Встановлення його ціни на рівні 1 тис 600 грн дає змогу відшкодувати всі витрати на видобуток і отримати прибуток. Сьогоднішній тариф для людей на рівні майже 7 тис. грн невиправдано завищений", - переконаний О.Мазурчак.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА