10:46 21.09.2017

Брюссель оптимістично оцінює відновлення української економіки

2 хв читати
Брюссель оптимістично оцінює відновлення української економіки

Єврокомісія з оптимізмом дивиться на відновлення економіки України та макрофінансову політику уряду цієї країни, однак наполягає на виконанні Києвом останніх умов для виконання пакета макрофінансової підтримки, виплати її завершального транша в EUR600 млн.

"Українська економіка відновлюється, уряд проводить здорову макроекономічну політику і тому отримує суттєву фінансову допомогу міжнародних партнерів, включаючи ЄС і МВФ", - заявив заступник голови Єврокомісії Валдіс Домбровскіс у середу на спільній прес-конференції після зустрічі з міністром фінансів України Олександром Данилюком.

"Україна вийшла з рецесії, зростання ВВП сягнуло приблизно 2%, і, готуючи бюджет майбутнього року, уряд розраховує звести його дефіцит до 2,5 відсотків ВВП. Україна успішно повертається на міжнародний фінансовий ринок", - констатував єврочиновник.

Він повідомив, що обговорював з українським міністром останні кроки, необхідні для отримання Києвом завершального транша макроекономічного пакета в EUR600 млн. Залишилося ще кілька зобов'язань, які Україна повинна виконати, зокрема у сфері боротьби з корупцією, створення кредитного регістра, зняття деяких обмежень торгівлі.

О.Данилюк, у свою чергу, зазначив, що український уряд намітив на майбутні місяці дуже напружений порядок реформ, які є частиною умов отримання макроекономічної допомоги міжнародних партнерів. Це пенсійна реформа, реформа системи охорони здоров'я (друге читання у Верховній Раді), закони про приватизацію тощо.

За його словами, недавнє розміщення євробондів було для України великим успіхом: загальний попит на ринку перевищив $10 млрд, що свідчить про довіру міжнародних інвесторів української економіки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА