16:09 21.09.2017

У ВР зареєстровано проект про денонсацію угоди з Росією про діяльність культурних центрів

1 хв читати
У ВР зареєстровано проект про денонсацію угоди з Росією про діяльність культурних центрів

Група народних депутатів України зареєструвала законопроект №0162 "Про денонсацію угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Російської Федерації про заснування та умови діяльності інформаційно-культурних центрів".

Як повідомляє в четвер на своїй сторінці у соцмережі Facebook народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка", одна зі співавторів цього законопроекту Ірина Фріз, при поданні законопроекту було враховано також позицію СБ України та її оцінку діяльності Російського центру науки та культури і впливу на національну безпеку України.

"Варто враховувати, що 31 грудня 2015 року указом президента РФ №683 введено в дію "Стратегію національної безпеки Російської Федерації". В розділі "Культура" цього документа у статті 81 зазначається, що Росія реалізує програми підтримки вивчення російської мови та культури в державах-учасницях СНД для прискорення євразійської інтеграції. В статті 82 стратегії визначаються завдання з розвитку загальної гуманітарного та інформаційно-телекомунікаційного середовища на територіях держав-учасниць СНД, а також використання культурного потенціалу Росії в інтересах багатостороннього міжнародного співробітництва з метою підвищення ролі Росії у світовому гуманітарному та культурному просторі", - написала вона.

Парламентарій висловила сподівання на якнайшвидше проходження законопроекту в комітетах і позитивний розгляд у сесійній залі. "Законопроект може стати справжнім лакмусовим папірцем на патріотизм і відданість національним інтересам України", - висловила переконання І.Фріз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

У МЗС Польщі прокоментували президентські вибори до РФ

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА