19:21 21.09.2017

Порошенко про зустріч з Трампом: Годинна зустріч була надзвичайно продуктивною

2 хв читати
Порошенко про зустріч з Трампом: Годинна зустріч була надзвичайно продуктивною

Президент України Петро Порошенко констатує, що годинна зустріч з президентом США Дональдом Трампом була продуктивною.

"Надзвичайно вразила підтримка і мого виступу в Раді безпеки ООН, і на Генеральній Асамблеї. Ви бачите, що в устах світових лідерів фокус на Україні був надзвичайно високий. Це і президент США Дональд Трамп, і президент Франції Емманюель Макрон, і президент Литви Даля Грібаускайте , і велика кількість світових лідерів, які сьогодні ... підтримують нашу справедливу боротьбу за звільнення української землі від російського агресора, від російського окупанта. Надзвичайно важливу роль, безумовно, відіграє і зустріч з нашим партнером - з президентом США, яка щойно завершилася", - сказав П.Порошенко журналістам після зустрічі з Д. Трампом у четвер у Нью-Йорку.

За словами глави держави, на його зустрічі з Д. Трампом була присутня команда глави Американського держави, зокрема віце-президент Майкл Пенс, державний секретар США Рекс Тіллерсон і спецпредставник президента США з питань України Курт Волкер. "Була дуже жива детальна дискусія щодо майбутніх аспектів співпраці України і Сполучених Штатів Америки", - сказав він.

За словами П.Порошенка, зустріч з Д. Трампа тривала годину.

Як повідомляє прес-служба президента України, на початку зустрічі між двома президентами Д.Трамп нагадав про нещодавню зустріч з українським колегою в Білому домі. "Після цієї зустрічі ми досягли великого прогресу", - сказав він, зазначивши, що, незважаючи на труднощі, "Україна щодня стає дедалі кращою".

Президент України висловив співчуття і солідарність з американським народом через наслідки урагану "Ірма".

П.Порошенко також відзначив ефективність співпраці в сфері безпеки та оборонному секторі, поліпшення економічного співробітництва. За його словами, за останні 7 місяців товарообіг між Україною і США виріс в 2,5 разу. "Це символ того, що ми раді американським компаніям на українському ринку і створюємо сотні тисяч робочих місць в Україні та США. Це досягнення ефективної співпраці між нашими країнами", - констатував П.Порошенко.

Президент США, зі свого боку, зазначив: "Бізнес зараз серйозно цікавиться Україною, вони бачать значний потенціал".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА