14:54 25.09.2017

В ООН рекомендують Україні зняти низку обмежень свободи пересування з Кримом

2 хв читати
В ООН рекомендують Україні зняти низку обмежень свободи пересування з Кримом

В Управлінні верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) владі України рекомендують використовувати всі можливі засоби для захисту прав своїх громадян в окупованому Криму, зняти зайві обмеження для свободи в'їзду/виїзду на півострів, спростити для громадян України, які живуть там, доступ до отримання документів, освіти та інших послуг.

"УВКПЛ рекомендує уряду України всі доступні юридичні та дипломатичні засоби для сприяння і забезпечення реалізації прав людини для жителів Криму. Розслідувати в межах можливостей порушення і зловживання правами людини в Криму, а також порушення, вчинені на материковій частині України, у зв'язку з "цивільною блокадою" Криму", - йдеться в доповіді про ситуацію з правами людини в тимчасово окупованому Криму, оприлюдненій на сайті офісу верховного комісара ООН з прав людини.

В ООН закликають Україну прибрати всі "непотрібні" обмеження свободи пересування до Криму та з Криму й забезпечити, щоб периметр замінованої території поблизу контрольних пунктів в'їзду-виїзду "Каланчак" і "Чаплинка" в Херсонській області було видно й добре захищено.

"Рекомендується спростити доступ до документів про цивільний стан, освіти та інших державних послуг для жителів Криму і внутрішньо переміщених осіб", - зазначається в доповіді.

В УВКПЛ ООН також рекомендують підтримувати діалог між омбудсменами України та РФ для сприяння добровільній передачі українських в'язнів, які утримуються в Криму, до пенітенціарних установ на материковій частині України.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА