19:03 25.09.2017

Мінсоцполітики передало СБ і МВФ свої пропозиції щодо спірних норм пенсійної реформи

2 хв читати
Мінсоцполітики передало СБ і МВФ свої пропозиції щодо спірних норм пенсійної реформи

Міністерство соціальної політики України передало Світовому банку (СБ) і Міжнародному валютному фонду (МВФ) свої пропозиції щодо норм пенсійної реформи, які викликали сумніви у міжнародних партнерів.

"Ми надали свої пропозиції та очікуємо від них відповіді", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" міністр соціальної політики Андрій Рева у понеділок, відповідаючи на запитання про зустріч з представниками Світового банку.

За його словами, наразі ведуться переговори щодо спірних моментів, і розголошувати пропозиції, які внесла українська сторона, буде передчасно. А.Рева зазначив, що зважаючи на відсутність місії МВФ в Україні, переговори щодо спірних моментів, якими занепокоєні обидві сторони, ведуться з представниками СБ.

Як повідомлялося, СБ і МВФ у спільному листі до уряду України висловили побоювання внесеними законопроектами про пенсійну реформу (№6614) змінами під час його підготовки до другого читання, повідомила директор СБ з питань України, Білорусі і Молдови Сату Кахконен. Зокрема, йдеться про виплату тимчасової допомоги непрацюючим особам, які досягли 60-річного віку, без необхідного для отримання пенсії страхового стажу; індексація пенсій у 2018-2020 роках, а потім автоматично згідно з формулою.

МВФ і ВБ вважають, що в 2018 році індексацію пенсій проводити не варто, а з 2019 року індексацію варто проводити згідно з чіткою формулою. Також вони виступають проти введення накопичувальної пенсійної системи з 2019 року і розширення переліку видів діяльності, яку можна буде зараховувати до пенсійного стажу (навчання у виші, підприємництво спрощенців, декретну відпустку).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА