11:51 27.09.2017

Держдума РФ звинуватила Київ в "етноциді росіян" та підготувала заяву в ООН

2 хв читати
Держдума РФ звинуватила Київ в "етноциді росіян" та підготувала заяву в ООН

Держдума РФ прийняла заяву про неприпустимість запровадження обмежень в Україні для здобуття освіти рідними мовами корінними народами і національними меншинами.

"Підписаний президентом України Закон "Про освіту" стане актом етноциду (політикою винищування національної ідентичності етносу - ІФ) російського народу в Україні", - йдеться в заяві, прийнятій на засіданні в середу.

"Підписаний 25 вересня 2017 року президентом України закон "Про освіту" нехтує базовими стандартами ООН і Ради Європи про захист мовної самобутності корінних народів і нацменшин, закріпленими в міжнародних договорах, ратифікованих Україною", - йдеться в документі.

У документі вказується на те, що з 2020 року система освіти стане повністю україномовною, що приведе до зникнення російськомовних шкіл і класів, а також шкіл для національних меншин.

Закон "грубо притискає і дискримінує права значної частини населення України - мільйонів росіян, болгар, угорців, греків, молдаван, поляків, румун та інших носіїв регіональних мов і мов меншин України", йдеться в заяві.

Крім того, парламентарі заявили про солідарність із протестною позицією влади Болгарії, Угорщини, Греції, Молдови, Польщі та Румунії і закликають парламенти інших держав, офіційні мови яких визнані Україною регіональними мовами і мовами національних меншин, зробити кроки для засудження ухваленого закону "Про освіту".

Зазначено, що заяву буде направлено в ООН, Міжпарламентський союз, Міжпарламентську Асамблею держав-учасниць СНД, Парламентську асамблею Організації Договору про колективну безпеку (ПА ОДКБ), Парламентську асамблею Організації з безпеки та співробітництва в Європі(ПА ОБСЄ), Парламентську асамблею Ради Європи (ПАРЄ), Генсеку Ради Європи, до парламентів європейських держав.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА