16:26 27.09.2017

А.Геращенко ініціює звернення до Порошенка щодо відставки начальника Генштабу

2 хв читати
А.Геращенко ініціює звернення до Порошенка щодо відставки начальника Генштабу

Народний депутат із фракції "Народний фронт", радник глави МВС Антон Геращенко ініціює розгляд на комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони питання про звернення до президента України Петра Порошенка з пропозицією відправити у відставку главу Генерального штабу Збройних сил України Віктора Муженка та його заступника, відповідального за безпеку військових складів.

"Те, що відбулося вчора на складі боєприпасів у Калинівці - це військова катастрофа, відповідальність за яку має понести не "фунт" і не "стрілочник", а глава Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко та його заступник, який відповідає за збереження військових складів", - написав А.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Він зазначив, що стратегічний склад боєприпасів, які "могли бути обвалені на голову ворога і використані для захисту нашої країни від агресора, слідом за Балаклійським та Сватівським військовими складами, перетворився в ніщо через тотальну безкарності вищого військового керівництва Збройних сил України".

"Місце Віктора Муженка має посісти молодий і відповідальний офіцер Збройних сил, який має очолити процес справжньої, а не фейковий реформи нашої армії і флоту", - заявив нардеп.

"Виступаю з пропозицією до комітету з питань національної безпеки і оборони на найближчому засіданні розглянути питання про звернення до верховного головнокомандувача президента України Петра Порошенка з пропозицією відправити у відставку главу Генерального штабу Віктора Муженко та його заступника, відповідального за збереження і безпеку військових складів", - написав А.Геращенко.

Також він пропонує, щоб члени парламентського комітету з питань нацбезпеки здійснили перевірку дотримання заходів безпеки інших військових складів.

"Також пропоную заслухати, за участю ЗМІ, звіт про використання 300 млн грн, виділених Верховною Радою, в бюджеті-2017 Генеральному штабу на гарантування безпеки і збереження військових складів. Судячи з усього, ці гроші, як зазвичай, пішли, як вода в пісок", - написав нардеп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА