17:26 27.09.2017

Міносвіти України повідомило Раді Європи про намір передати на експертизу до Венеціанської комісії мовну статтю закону про освіту

2 хв читати
Міносвіти України повідомило Раді Європи про намір передати на експертизу до Венеціанської комісії мовну статтю закону про освіту

Міністерство освіти і науки України направило до Ради Європи листа, де заявило про намір направити на експертизу до Європейської комісії за демократію через право (Венеціанська комісія) статтю про мову навчання закону "Про освіту".

"Міносвіти направило листа генеральному секретарю Ради Європи, де офіційно висловило намір направити ст. 7 закону про освіту на експертизу Венеціанській комісії", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі міністерства в середу.

6 жовтня відбудеться зустріч генсека Ради Європи Турбйорна Ягланда та міністра освіти і науки України Лілії Гриневич у Страсбурзі (Франція) з цього питання.

Також тривають процедури подання статті 7 закону на експертизу, в рамках чого Міносвіти вже надало для цього відповідні документи Міністерству закордонних справ, а МЗС направлятиме документ на експертизу Венеціанській комісії.

Як повідомлялося, в середу опублікований і 28 жовтня набуде чинності закон "Про освіту".

Закон, зокрема, визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова, але, відповідно до освітньої програми, можуть викладатися одна або кілька дисциплін двома та більше мовами - державною, англійською, іншими офіційними мовами Європейського Союзу.

Особам, які належать до національних меншин, гарантується право на навчання рідною мовою поряд з українською мовою в окремих класах (групах) комунальних закладів дошкільної та початкової освіти.

Міністерство закордонних справ Угорщини заявило 26 вересня про намір країни блокувати зближення України та ЄС через закон про освіту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА