18:13 27.09.2017

Кампанія з дискредитації України на світовому ринку зброї триватиме - нардеп Фріз

2 хв читати

Кампанія з дискредитації України на світовому ринку зброї триватиме з метою витіснення її з ринку озброєння і зриву надання летального озброєння оборонного призначення США, заявляє народний депутат України, керівник постійної делегації Верховної Ради в парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз (фракція "Блок Петра Порошенка").

"За відкритими й доступними даними SIPRI (Стокгольмський міжнародний інститут досліджень проблем миру - ІФ) можна пересвідчитися в тому, що до Південного Судану здійснювала постачання зброї Російська Федерація. Зокрема, постачання включали 9 військово-транспортних гелікоптерів Мі-8МТ та Мі-17 у 2007 р. У 2011 р. – 9 одиниць Мі-17 В-5, а також Мі-172 у версії VIP-транспорту для уряду. У 2014-2016 рр. було здійснено постачання 6 одиниць бойових гелікоптерів (що були у використанні) Мі-24П та Мі-35-П. Цікаво, що саме гелікоптери були серед видів зброї, що ввійшли до нещодавніх звітів, у яких Україну звинувачували в незаконному постачанні зброї до Південного Судану", - написала І.Фріз на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Вона зазначила, що вже вдруге звинувачення в торгівлі зброєю надходять на адресу України, хоча до них причетна Російська Федерація.

За її словами, на Південний Судан не поширюється ембарго ООН. "Перевірка фактів свідчить про те, що з 2012 р. (проголошення незалежності Південного Судану) зброю до цієї країни офіційно постачали ПАР, Китай, Росія, США та Канада. При цьому лише РФ відправила першу партію гелікоптерів у 2007 році, тобто до офіційного проголошення незалежності та членства Південного Судану в ООН (у період, коли це була сепаратистська територія Судану, що перебувала у стані військового конфлікту з самопроголошеним керівництвом)", - нагадала І.Фріз.

На думку народного депутата, ці факти мають бути відомі Amnesty International. "Однак з усього звіту медіа розігнали саме "незаконне постачання української зброї" до Південного Судану. Збіг? Не думаю!" - зазначила І.Фріз.

Народний депутат прогнозує, що кампанія з дискредитації України на ринку зброї триватиме. "Ключове завдання - витіснити її з ринку озброєння, звинуватити в непрямій причетності до роздмухування міграційної кризи, а головне - зірвати надання летального озброєння оборонного призначення США", - зазначила І.Фріз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА