15:44 01.10.2017

Каплін заявляє про своє обрання лідером Соцпартії і висунення в президенти від лівих

3 хв читати
Каплін заявляє про своє обрання лідером Соцпартії і висунення в президенти від лівих

Делегати Всеукраїнського з'їзду соціалістів, соціал-демократів та профспілок, що зібрав понад 2 тис. учасників у Жовтневому палаці в Києві, щоб обрати нове керівництво Соціалістичної партії України (СПУ) і проголосити створення блоку "За простих людей", одностайно проголосували за призначення лідера Соціал-демократичної партії (СДП) Сергія Капліна головою СПУ, повідомляє прес-служба політика в неділю.

"Я вдячний соціалістам за цю довіру. СДП, яку я досі очолював, разом із Соцпартією, Партією пенсіонерів України, профспілками – об'єдналися в єдиний блок "За простих людей"... Ми разом йдемо у владу – в місцеві ради, парламент і в президенти", – заявив С.Каплін.

При цьому він заявив про спробу захоплення керівництва партією з боку радника міністра внутрішніх справ України, екс-глави департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції Іллі Киви за підтримки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та міністра юстиції Павла Петренка.

Як повідомляє прес-служба С.Капліна, на з'їзді також було ухвалено рішення висувати його також і в кандидати на головну посаду країни. Соціалісти, соціал-демократи і профспілки також почали формування тіньового уряду лівих і Національного кадрового резерву.

Як наголошується в повідомленні, блок "За простих людей" має намір боротися за низку конституційних змін. "Ми будемо домагатися націоналізації стратегічних підприємств, зменшення кількості нардепів до 100, всенародного обрання прокурорів і суддів, зняття будь-яких недоторканостей. З першочергових завдань – активна парламентська законотворча робота", – розповів С.Каплін.

У з'їзді взяли участь представники європейських лівих партій: соціал-демократи Фінляндії, Польщі, Білорусі та представник Компартії Китаю. Співзасновниками блоку стали майже півсотні профспілок та організації пенсіонерів та ветеранів МВС і ЗСУ.

Після зборів делегати провели акцію під Мін'юстом з вимогами виконати рішення Вищого адміністративного суду, який постановив прибрати з реєстрів І.Киву і зареєструвати нове керівництво СПУ.

На офіційному сайті СПУ та її сторінці в соцмережі Facebook відповідної інформації немає.

Як повідомлялося, І.Кива 8 липня заявив, що прийняв рішення очолити СПУ і що відповідне рішення було ухвалено на з'їзді партії. Офіційної інформації від СПУ з цього приводу не було.

Пізніше І.Кива заявив, що СПУ не має наміру об'єднуватися на вибори з жодною політичною силою, які наразі представлені у Верховній Раді. За його словами, основною метою партії буде робота патріотичної спрямованості.

СПУ створено восени 1991 року, її лідером спочатку обрали Олександра Мороза. У 2012 році партію очолив Павло Устенко. У 2014 році з'їзд СПУ висловив йому недовіру, лідером партії був обраний Микола Рудьковський. У серпні 2015 року його змінив Микола Садовий.

С.Каплін пройшов у Верховну Раду VII скликання у 2012 році від партії "Удар" Віталія Кличка, вигравши вибори на виборчому окрузі №144 в Полтавській області, звідки він родом. На позачергових виборах у парламент VIII скликання восени 2014 року переміг на тому ж окрузі, як висуванець від "Блоку Петра Порошенка"; є членом відповідної фракції.

У 2012 році створив громадську організацію Рух простих людей, потім заснував Партію простих людей.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА