12:23 03.10.2017

Генпрокурор: Є обставини, що перешкоджають екстрадиції Саакашвілі

1 хв читати
Генпрокурор: Є обставини, що перешкоджають екстрадиції Саакашвілі

Екстрадиційна перевірка попередньо показала наявність обставин, що перешкоджають екстрадиції екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі до Грузії, заявляє генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Незважаючи на те, що клопотання отримало Міністерство юстиції, попередня екстрадиційна перевірка - це функція органів прокуратури. Після повернення нелегальним способом пана Саакашвілі на українську територію, ми розпочали проведення цієї передекстрадиційної перевірки", - сказав Ю.Луценко на брифінгу в Харкові у вівторок.

За його словами, ця перевірка має встановити, чи дійсно М.Сааакашвілі підозрюють або обвинувачують у Грузії в скоєнні особливо тяжких злочинів і чи є обставини, які перешкоджають екстрадиції.

"Попередньо, я вважаю, що такі обставини (що перешкоджають екстрадиції - ІФ) існують, оскільки пан Саакашвілі після нелегального перетину українського кордону подав документи на адресу міграційної служби МВС, що, згідно з нашими міжнародними зобов'язаннями, перешкоджають його екстрадиції", - пояснив Ю.Луценко.

За його словами, всі ці обставини ретельно вивчатимуть і покладуть в основу відповіді Міністерства юстиції. "Ця процедура триватиме ще кілька тижнів", - додав Ю.Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА