14:42 03.10.2017

Через голосування за судову реформу Новинський заявив про створення внутрішньої опозиції в "Опозиційному блоці", а Добкін вийшов із партії

2 хв читати
Через голосування за судову реформу Новинський заявив про створення внутрішньої опозиції в "Опозиційному блоці", а Добкін вийшов із партії

"У зв'язку з голосуванням частини народних депутатів і керівництва фракції "Опозиційний блок" у Верховній Раді на підтримку закону про судову реформу я висловлюю свою незгоду з дією частини народних депутатів від фракції "Опозиційний блок", з керівництвом нашої фракції і оголошую про те, що ми разом зі своїми колегами, однодумцями, які не голосували за цю судову реформу або голосували проти неї, створюватимемо платформу опозиційну всередині "Опозиційного блоку", - заявив народний депутат фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський журналістам у вівторок.

Він пояснив також рішення тим, що "ми не хочемо йти ні на які домовленості з цією владою", а також небажанням надавати владі контроль над судовою гілкою.

При цьому парламентарій наголосив, що це рішення аж ніяк не є розколом у партії і у фракції. "Ні в якому разі це ніякий не розкол. Ми на розкол ніколи не підемо в нашій партії. Ми однодумці в ідеологічному плані, але з якихось тактичних кроків ми залишаємо за собою право діяти інакше і оголошуємо про створення окремої платформи всередині "Опозиційного блоку", - пояснив В.Новинський.

У свою чергу, народний депутат фракції "Опозиційний блок" Михайло Добкін заявив про вихід зі складу партії в зв'язку із зазначеним голосуванням.

"Усі разом узяті так звані "диктаторські"закони від 16 січня навіть не порівняти з ухваленою сьогодні ганьбою про судову "реформу". І ще. Від сьогодні я безпартійний", - написав М. Добкін на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Згідно з даними стенограми, за судову реформу у вівторок проголосували 20 із 43 депутатів з "Опозиційного блоку", серед яких, зокрема, співголова фракції Юрій Бойко і Олександр Вілкул. 11 не голосували, 10 були відсутні і лише двоє проголосували проти - це В.Новинський і М.Добкін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА