13:44 05.10.2017

Угорщина може додати мовне питання до декларації "Східного партнерства"

1 хв читати

Угорщина може наполягати на внесенні в підсумкову декларацію саміту "Східного партнерства" мовного питання, повідомляє брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк (Rikard Jozwiak).

"Угорщина може наполягати на внесенні мовного питання закону "Про мову в Україні" (мається на увазі ст.7 закону "Про освіту" - ІФ) до фінальної декларації саміту "Східного партнерства", - написав він на своїй сторінці в мікроблозі Twitter у четвер.

Як повідомлялося, 28 вересня набув чинності закон "Про освіту", що визначає: мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова, але відповідно до освітньої програми можуть викладатися одна або кілька дисциплін двома і більше мовами - державною, англійською, іншими офіційними мовами Європейського Союзу.

Особам, які належать до національних меншин, гарантується право на навчання рідною мовою поряд з українською мовою в окремих класах (групах) комунальних закладах дошкільної та початкової освіти.

Міністерство закордонних справ Угорщини заявило 26 вересня про намір країни блокувати зближення України і ЄС через закон про освіту.

Міністерство закордонних справ України 28 вересня спрямувало закон "Про освіту" на експертизу до "Венеціанської комісії".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА