15:57 06.10.2017

Законопроект щодо відновлення суверенітету України на Донбасі головним проголошує мирний, політико-дипломатичний шлях

2 хв читати
Законопроект щодо відновлення суверенітету України на Донбасі головним проголошує мирний, політико-дипломатичний шлях

Президент України Петро Порошенко заявляє, що ухвалений Верховною Радою законопроект про відновлення державного суверенітету в Донецькій і Луганській областях проголошує гоовним мирний, політико-дипломатичний шлях, а також посилює позицію України в питанні можливої миротворчої місії ООН на Донбасі.

"Закон, хоч і регламентує детально військовий аспект нашої боротьби, головним проголошує мирний, політико-дипломатичний шлях. (...) Закон посилить нашу позицію в боротьбі за звільнення заручників і в питанні можливого розміщення миротворців ООН на Донбасі", - йдеться у зверненні глави держави до співвітчизників, розміщеному на сайті президента.

П.Порошенко також зазначив, що цей закон приводить правове поле у відповідність з "реальним станом речей". "Території законодавчо проголошуються тимчасово окупованими російськими окупаційними військами. Росію Україна кваліфікує як країну-агресора. А за собою ми фіксуємо право на самооборону відповідно до статті 51 статуту Організації Об'єднаних Націй. Це ще більше зміцнює правову базу для застосування Збройних сил, розширює їхні можливості в регіоні. Це посилює аргументи на користь надання Україні оборонної зброї", - пояснив положення закону глава держави.

За його словами, Росія як країна-агресор не матиме ніякого права на участь у миротворчій місії, яка повинна бути дислокована на всій окупованій території, зокрема й тимчасово непідконтрольну ділянку українсько-російського кордону.

"Він дає чіткий сигнал усім нашим співвітчизникам на окупованих Росією територіях: Україна повернеться до нас, а ви - в Україну. Тому що ми - єдина, соборна і неподільна країна", - упевнений президент.

Водночас П.Порошенко висловив обурення діями "наших політиканів, які ... нав'язують країні курс на відмову від окупованих територій".

Він наголосив, що питання суверенітету, територіальної цілісності, обороноздатності України мають "об'єднувати всі політичні сили, прибирати на задній план вузькопартійні інтереси".

П.Порошенко подякував народним депутатам, які "забезпечили два найважливіших голосування".

Як відомо, в п'ятницю, 6 жовтня, Верховна Рада затвердила в першому читанні президентський проект закону (№7163) про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА