13:32 09.10.2017

ПА НАТО ухвалила резолюцію щодо інформаційної безпеки, якої розширюється допомога Україні - нардеп Фріз

2 хв читати
ПА НАТО ухвалила резолюцію щодо інформаційної безпеки, якої розширюється допомога Україні - нардеп Фріз

Парламентська асамблея НАТО ухвалила резолюцію щодо інформаційної безпеки про розширення допомоги країнам-партнерам, зокрема України, повідомила голова постійної делегації в ПА НАТО народний депутат України з фракції партії "Блок Петра Порошенко" Ірина Фріз.

"Парламентська асамблея НАТО на своєму засіданні в понеділок у Бухаресті прийняла резолюцію щодо інформаційної безпеки, яка передбачає розширення допомоги країнам-партнерам, зокрема, Грузії, Молдові та Україні", - розповіла І.Фріз агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Як раніше повідомлялося, резолюція встановлює, що країни-члени НАТО повинні розробити і створити спеціальні підрозділи у взаємодії з приватними медіа-компаніями для постійного моніторингу появи помилкових новин, ворожої пропаганди і протидії їм.

"Резолюція закликає збільшити фінансування інститутів Альянсу та спільних установ в інформаційній сфері, зокрема Відділ громадської дипломатії НАТО і відповідних центрів компетенції (COE)", - повідомила І.Фріз.

Вона також зазначила, що документ передбачає ревізію майданчиків інститутів НАТО і збройних сил країн-членів в соціальних мережах, з метою підвищення рівня стратегічних комунікацій.

"Забезпечити обмін досвідом щодо захисту виборчих кампаній, політичних партій і виборчих комісій від кібератак. Забезпечити модернізацію журналістських стандартів у відповідь на загрозу з боку фейкових новин і акцентувати увагу на важливості перевірки фактів, незалежної расследовательской журналістики", - розповіла І.Фріз.

Як раніше повідомила І.Фріз, в понеділок очікується, що на засіданні Парламентської асамблеї НАТО також буде прийнята резолюція про розширення співпраці з Україною і Грузією про забезпечення безпеки в Чорноморської регіоні.

"Там буде ще одна резолюція, яка стосується розширення співпраці з Україною і Грузією для забезпечення безпеки в Чорноморському регіоні", - сказала І.Фріз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА