20:26 09.10.2017

Україна і Туреччина підписали протоколи про зміни до Угоди про уникнення подвійного оподаткування

2 хв читати
Україна і Туреччина підписали протоколи про зміни до Угоди про уникнення подвійного оподаткування

Заступник міністра фінансів України Сергій Марченко та міністр економіки Туреччини Ніхат Зейбекчі підписали в понеділок протокол про внесення змін до Угоди про уникнення подвійного оподаткування між урядами України і Туреччини, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

"Підписання цього протоколу спрямовано на уникнення подвійного оподаткування доходів фізичних і юридичних осіб, які виникають на територіях обох країн. Цього досягатимуть як шляхом розподілу права оподаткування окремих видів доходів між Україною і Туреччиною, залежно від місця їх виникнення, так і шляхом обліку в податкових зобов'язання платника податку однієї держави сум податків, сплачених на території іншої держави", - йдеться в повідомленні, опублікованому на урядовому порталі.

У Мінфіні зазначають, що висновок протоколу створює сприятливі умови для інвесторів України і Туреччини, стимулює ділову ініціативу підприємців, регулює питання міжнародного оподаткування доходів у двосторонніх стосунках між державами.

Також це надасть можливість уникнути ухилення від сплати податків з одночасним зменшенням тиску на законослухняних платників податків, усунути податкову дискримінацію. Крім того, протокол дозволяє створити механізми поліпшення співпраці між податковими органами України та Туреччини шляхом встановлення процедур взаємного узгодження спірних питань, забезпечити обмін податковою інформацією.

Протокол передбачає, зокрема, розширення терміну "резидент" у відповідності до положень модельної Конвенції ОЕСР, а також нову редакцію статті про обмін інформацією, згідно з якою передбачається значне розширення можливостей договірних держав щодо обміну податковою інформацією в рамках національного податкового інтересу або банківської таємниці і нову статтю про допомогу у стягненні податків.

Для ратифікації цього протоколу Україна і Туреччина мають здійснити внутрішньодержавні процедури, зазначається в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА