16:46 11.10.2017

Законопроект про деокупацію Донбасу нормує армійську операцію і не зменшує повноважень СБУ - Грицак

2 хв читати

 Глава Служби безпеки України Василь Грицак вважає, що законопроект про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях унормовує і не зменшує повноважень СБУ.

"Цей закон приводить усе в норму. Це - армійська операція, насамперед, хоча, звичайно, там задіяні сили Служби безпеки ... Цей закон жодною мірою не зменшить наших повноважень або функцій", - сказав В.Грицак на брифінгу в Києві в середу.

"У зв'язку з ухваленням цього закону я абсолютно не бачу проблем, тому що насправді біле буде названо білим, а війну буде названо війною", - додав глава спецслужби.

За його словами, те, що відбувалося на сході України, тривалий час називалося АТО, й Антитерористичний центр СБУ "мав грати першу скрипку". "Але, відверто вам скажу, на жаль, чи на щастя, штаб АТЦ не має такого калібру фахівців, які могли б керувати сухопутними військами, артилерією".

При цьому В.Грицак зазначив, що сили СБУ задіяні в АТО: "Наразі їх там налічується тільки відряджених близько 900 офіцерів і військовослужбовців СБУ".

"Повірте, цей закон жодним чином не зменшить наших повноважень або функцій, навпаки, ми матимемо менше посередницьких функцій, де ми номінально значилися, тому що проводиться антитерористична операція ... Служба робила багато тієї роботи, яку не повинна була робити", - резюмував глава СБУ.

Як повідомлялося, 6 жовтня 2017 року Верховна Рада затвердила в першому читанні президентський проект закону (№7163) про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА