17:23 11.10.2017

Трамп на нараді з нацбезпеки заявляв про бажання збільшити ядерний арсенал США вдесятеро

2 хв читати
Трамп на нараді з нацбезпеки заявляв про бажання збільшити ядерний арсенал США вдесятеро

 Президент США Дональд Трамп 20 липня на зустрічі з високопоставленими представниками структур національної безпеки країни висловив бажання збільшити ядерний арсенал США вдесятеро, повідомив у середу телеканал NBC News із посиланням на джерела, які були присутні на зустрічі.

За їхніми словами, Д.Трамп зробив таку заяву, коли коментував слайд із таблицею, яка зображувала стабільне скорочення кількості ядерної зброї в США.

Джерела телеканалу розповіли, що коментар президента здивував присутніх на зустрічі представників Комітету начальників штабів США і державного секретаря США Рекса Тіллерсона.

Згідно з інформацією, наданою джерелами NBC News, тоді на нараді посадовці коротко пояснили президентові юридичні та практичні труднощі, які може спричинити нарощування ядерного арсеналу. Вони також пояснили Д.Трампу, що на сьогодні США мають більшу військовою міць, ніж у минулому, коли країна володіла ширшим ядерним арсеналом.

Джерела NBC News пояснили, що за підсумками саме цієї зустрічі деякі представники адміністрації нібито чули, як держсекретар Р.Тіллерсон назвав Д. Трампа "недоумком".

Раніше NBC News також повідомляв, що Р.Тіллерсон якось назвав президента США "недоумком". Д.Трамп, у свою чергу, в інтерв'ю журналу "Форбс" сказав, що коефіцієнт його інтелекту (IQ) вищий, ніж у Р.Тіллерсона, коментуючи інформацію телеканалу. Також Д.Трамп заявив, що пропозиція порівняти коефіцієнт його інтелекту з IQ Р.Тіллерсона не спрямована проти глави американського зовнішньополітичного відомства. "Я ні на кого не нападав. Я не вірю в такі нападки", - заявив Д.Трамп у відповідь на запитання журналіста.

У Білому домі заяви Д.Трампа назвали жартом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА