08:06 13.10.2017

Президент США не буде підтверджувати виконання Іраном ядерної угоди

1 хв читати
Президент США не буде підтверджувати виконання Іраном ядерної угоди

Президент США Дональд Трамп, як очікується, оголосить в п'ятницю, що він не буде підтверджувати виконання Іраном ядерної угоди, повідомляє газета The Wall Street Journal з посиланням на американських чиновників.

За словами представників американської влади, рішення Трампа не означає, що США вийдуть з угоди. Президент також викладе ширшу політику щодо Ірану, відзначають джерела.

Крім того, очікується, що американський лідер не буде просити Конгрес відновлювати санкції проти Ірану, які були припинені у зв'язку з укладенням Спільного всеосяжного плану дій (СВПД).

Раніше офіційний представник Білого дому Сара Сандерс повідомила, що Трамп має намір в п'ятницю оголосити про свою стратегію щодо вирішення проблеми Ірану.

Якщо Трамп прийде до висновку про невідповідність ядерної угоди з Іраном американським інтересам, то питання про майбутнє цієї угоди автоматично надійде на розгляд конгресу США. Протягом 60 діб конгресмени повинні прийняти рішення про можливе відновлення санкцій проти Ірану, які були припинені у зв'язку з укладенням СВПД.

Відповідно до законодавства США, питання про подальше дії обмежувальних заходів відносно Тегерана буде прийматися більшістю голосів членів конгресу. Якщо законопроект про розморожування санкцій проти Ірану буде прийнятий, то потім він буде направлений на підпис Трампу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА