11:20 17.10.2017

Депутатська недоторканність має бути скасована до весни-2018 - Лещенко

2 хв читати
Депутатська недоторканність має бути скасована до весни-2018 - Лещенко

 Народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко наполягає, що депутатська недоторканність має бути скасована до весни 2018 року, а не з 1 січня 2020 року, як пропонується в законопроекті президента України Петра Порошенка.

"Система вирішила кинути нам подачку. Порошенко вніс свої поправки до Конституції щодо недоторканності депутатів. Не минуло і три з половиною роки. Це - результат тиску суспільства, але Порошенко не був би Порошенком, якби не підклав свиню. Цей законопроект повністю повторює депутатський, тільки з однією різницею - скасовувати недоторканність Порошенко хоче ... з наступного скликання Ради", - написав С.Лещенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

"Наша вимога - недоторканність має бути скасована до весни 2018 року, тобто протягом двох найближчих сесій ВР", - додав він.

Він також зазначив, що ці поправки мають голосуватися в системній прив'язці до закону про процедуру імпічменту президента.

Раніше цього дня президент України П.Порошенко вніс до Верховної Ради як невідкладний проект закону про внесення змін до статті 80 Конституції України, який скасовує недоторканність народних депутатів України. У проекті закону наголошується, що в разі його ухвалення він набуває чинності з 1 січня 2020 року.

Як повідомлялося, у вівторок, 17 жовтня, біля Верховної Ради в Києві зібралося близько 4 тисяч людей із вимогами проведення політичної реформи. У мітингу беруть участь представники різних політичних сил і громадських організацій, зокрема: "Рух нових сил", "Батьківщина", "Самопоміч", "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, "5.10", "Демальянс", вкладники банку "Михайлівський", невелика кількість прихильників партії "Свобода" та "Національного корпусу". Серед вимог учасників акції - скасування депутатської недоторканності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА