11:58 17.10.2017

Шимків констатував відсутність підтримки у нардепів скасування е-декларування для антикорупціонерів

2 хв читати
Шимків констатував відсутність підтримки у нардепів скасування е-декларування для антикорупціонерів

 Заступник глави Адміністрації президента України Дмитро Шимків констатував, що наразі серед народних депутатів немає підтримки президентських законопроектів №6674 і №6675 про публічну звітність громадських організацій, які передбачають скасування електронного декларування для членів антикорупційною неурядовою громадських організацій.

"Ми прекрасно розуміємо, що для того, щоб щось скасувати і отримати 226 голосів, необхідно запропонувати альтернативу, компроміс. Поки що під альтернативні пропозиції голоси збираються. На сьогодні цих голосів немає, тому що ні частина депутатів цього не хоче, ні громадянське суспільство", - сказав він на конференції у вівторок в Києві.

Д.Шимків також зазначив, що виступає за скасування е-декларування для антикорупціонерів, а такі правки в закон вважає "ганебними".

Під час дискусії з народним депутатом з фракції "Батьківщина" Іваном Крульком, автором законопроекту №6271, що передбачає виключно скасування е-декларування для НГО, Д.Шимків запропонував нардепам проголосувати за законопроект для скасування е-декларування, однак висловив сумніви, що у такої ініціативи буде підтримка.

"Я думаю, головне - розуміти, чи є сьогодні 226 голосів за навіть той законопроект, який поданий (І.Крульком - ІФ). Треба пробувати голосувати", - додав заступник голови АП.

Як повідомлялося, Верховна Рада 23 березня 2017 року 268 голосами схвалила закон №6172, яким звільнила військовослужбовців рядового, сержантського, старшинського складів, молодшого офіцерського складу від обов'язку подавати е-декларації, а також зобов'язала їх подавати "антикорупціонерів" (керівників, або членів вищого органу управління громадських об'єднань, які опікуються діяльністю з протидії корупції), членів громадських рад при державних органах, кандидатів на виборні посади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА