11:06 19.10.2017

Порошенко налаштований на ухвалення закону про Антикорупційний суд до кінця року - І.Луценко

2 хв читати
Порошенко налаштований на ухвалення закону про Антикорупційний суд до кінця року - І.Луценко

Президент України Петро Порошенко налаштований на те, що закон про Антикорупційний суд буде ухвалений до кінця поточного року, заявляє представник президента в парламенті Ірина Луценко.

"Президент налаштований на ухвалення закону про Антикорупційний суд до кінця 2017 року, але підкреслюємо, що обов'язково всі законопроекти, які вносилися президентом України, проходять узгодження у Венеціанській комісії", - сказала І.Луценко журналістам у четвер в кулуарах парламенту.

За її словами, народні депутати з фракції "Блок Петра Порошенка" налаштовані на швидке ухвалення цього законопроекту, проте це відбудеться тільки після того, як свої висновки дасть Венеціанська комісія.

Як повідомлялося, 11 жовтня П.Порошенко заявив, що у Верховній Раді є необхідна для ухвалення проекту закону про створення Антикорупційного суду кількість депутатів, і одразу після надходження до нього підготовленого законопроекту він готовий внести його до парламенту як невідкладний до розгляду.

"Я дійсно вважаю, що в нас є більшість для створення Антикорупційного суду", - сказав глава Української держави на пленарному засіданні Парламентської Асамблеї Ради Європи в середу в Страсбурзі.

Разом з тим, президент України підкреслив, що розраховує на підтримку цього законопроекту не тільки депутатами від парламентської більшості, а й тих, що не входять до коаліції. "Як ви знаєте, в роботі парламенту "диявол криється в деталях". Ось чому дуже важливо, щоб у парламенті всі депутати, - ми не говоримо лише про коаліцію, - я хочу побачити голоси "за" від усіх", - сказав П. Порошенко.

Він також запевнив, що під час одержання ним законодавчої ініціативи він буде готовий внести його до Верховної Ради як невідкладний до розгляду. "Щойно такий законопроект мені подадуть, я буду готовий його ініціювати негайно", - сказав президент України.

Увечері 18 жовтня керівник фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов також заявив, що закон про антикорупційний суд буде проголосований вже в цьому році. "Ще раз хочу сказати, що з вами або без вас закон про антикорупційний суд буде проголосований вже в цьому році після рішення Венеціанської комісії", - сказав він під час публічного спілкування з народними депутатами, що підтримують акцію протесту під Верховною Радою, Мустафою Найємом, Сергієм Лещенком, Світланою Заліщук, Юрієм Левченком та Юрієм Дерев'янком після їх відвідування Адміністрації президента в середу ввечері.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА