14:41 19.10.2017

Профільний комітет ВР пропонує прийняти за основу проект бюджету на 2018 р

2 хв читати
Профільний комітет ВР пропонує прийняти за основу проект бюджету на 2018 р

 Бюджетний комітет Верховної Ради пропонує прийняти за основу проект бюджету на 2018 рік з умовою його збільшення більш ніж на 2 млрд грн.

Проект відповідної постанови оприлюднено на парламентському сайті.

Згідно з текстом документа, Кабінету Міністрів України пропонується при підготовці законопроекту про державний бюджет до другого читання (№ 7000) збільшити витрати за цілою низкою бюджетних програм.

Парламент має намір додатково виділити 340 млн грн на бюджетну програму з фінансування вищих навчальних закладів третього і четвертого рівнів акредитації, 162,655 млн грн на програму створення національних фільмів та підтримку Національного центру Олександра Довженка, 80 млн грн на фінансування медзакладів. Також пропонується передбачити додатково 59,99 млн грн на обслуговування і забезпечення діяльності Верховної Ради.

Згідно з текстом документа, депутати пропонують уряду підвищити прожитковий мінімум і мінімальну зарплату з урахуванням можливостей і прогнозованого економічного зростання.

Бюджетний комітет Верховної Ради вбачає можливість збільшити видаткову частину проекту бюджету за рахунок зростання податків і зборів на доходи фізосіб, рентної плати за використання надр для видобутку газу, а також за рахунок збільшення частки чистого прибутку (доходу) державних підприємств, що відраховується до бюджету. Зокрема, йдеться про перерахування відповідної частини чистого прибутку НАК "Нафтогаз України".

Проект постанови також передбачає додаткові 5 млрд грн на субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток окремих територій за рахунок скорочення видатків за бюджетною програмою "Державний фонд регіонального розвитку" на аналогічну суму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА