08:10 20.10.2017

Євросоюз відмовився фінансувати вступ Туреччини в об'єднання

1 хв читати
Євросоюз відмовився фінансувати вступ Туреччини в об'єднання

Країни Євросоюзу, саміт якого проходить в Брюсселі, в цілому погодилися з припиненням виділення Туреччині 4,45 млрд євро до 2020 року, які були заплановані на підтримку її вступу в об'єднання європейських країн, повідомили ЗМІ.

З такою пропозицією виступила канцлер ФРН Ангела Меркель. "Ми звернулися до Єврокомісії виробити рекомендації щодо внесення змін і скорочення допомоги, спрямованої на вступ", - заявила вона журналістам за підсумками першого дня саміту.

Ця пропозиція грунтується на звинуваченнях Меркель в тому, що в Туреччині порушуються права людини, що не відповідає критеріям членства в Євросоюзі.

На підтримку припинення фінансування виступив прем'єр-міністр Бельгії Шарль Мішель, який повідомив журналістам, що переговори про вступ Туреччини в ЄС "де-факто заморожені", і кошти на її вступ повинні бути перерозподілені на інші потреби.

Німецький канцлер, проте, визнала, що "немає більшості" в питанні негайного припинення переговорів з Туреччиною, з іншого боку, сказала вона, "спостерігається значна частка скептицизму в зв'язку з нинішньою ситуацією".

Разом з тим, як зазначили спостерігачі, в підсумковому документі немає подробиць і рішень саміту щодо турецького питання, в ньому лише згадується, що "ЄС обговорив відносини з Туреччиною".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА