16:50 20.10.2017

Головні організатори акції в Києві мали намір дестабілізувати ситуацію в Україні - Порошенко

2 хв читати
Головні організатори акції в Києві мали намір дестабілізувати ситуацію в Україні - Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що головні організатори акцій протесту біля Верховної Ради в Києві мали на меті дестабілізувати ситуацію в країні, а висунуті ними вимоги були тільки прикриттям.

"Головні організатори показали, що формальні вимоги були лише димовою завісою. Реальний план їхніх дій - це дестабілізація ситуації в Україні", - сказав П.Порошенко під час відвідування 10-го мобільного прикордонного загону Державної прикордонної служби України в Бортничах (Київ) у п'ятницю.

Президент зазначив, що учасники акції висунули формальні вимоги, які повністю збігаються з ініціативами президента і в частині антикорупційного судочинства, і в частині депутатської недоторканності.

Він зазначив, що після того як Верховна Рада направила до Конституційного суду законопроект про скасування депутатської недоторканності, політичні сили заявили про те, що вони завершують свою частину.

П.Порошенко нагадав, що завдяки ефективним діям правоохоронних органів було зірвано спроби купити зброю, було знайдено схованки, склади зі зброєю та вибухівкою. На думку президента, організаторам акції потрібні були не зміни, "їм потрібна була кров".

Глава держави наголосив, що правоохоронні органи робили все, щоб забезпечити мирний характер акції, не піддалися на жодні провокації та не допустили кровопролиття.

Він також зазначив, що учасники акції не мали масової підтримки ні киян, ні українців. "Люди їх розкусили: і нещирість задумів організаторів акції, і абсолютно відволікаючий характер їхніх формальних вимог", - наголосив президент.

Він зазначив, що Україна пережила вже не одну спробу дестабілізувати ситуацію. "Заявляю: впоралися і впораємося і цього разу", - резюмував П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА