22:14 20.10.2017

Американський мільярдер Том Стаєр почав кампанію за імпічмент Трампа

2 хв читати
Американський мільярдер Том Стаєр почав кампанію за імпічмент Трампа

Американський мільярдер Том Стаєр запустив кампанію під назвою "Необхідно оголосити імпічмент", метою якої є усунення президента США Дональда Трампа від влади.

"Він підвів нас до порогу ядерної війни, перешкоджає правосуддю в ФБР і, безпосередньо порушуючи конституцію, брав гроші від іноземних держав, а також погрожував закрити новинні організації, які повідомляють правду", - заявив Стаєр в опублікованому їм відео. Також на сайті запущеної їм кампанії ведеться збір підписів за відсторонення Трампа.

"Якщо це не привід для імпічменту і усунення (від посади - ІФ) небезпечного президента, тоді у що ж перетворився наш уряд", - додав він.

"Одного разу Конгрес з республіканською більшістю оголосив імпічмент президента за набагато менші (порушення - ІФ), і сьогодні люди в Конгресі і в його (Трампа - ІФ) власній адміністрації знають, що цей президент - це явна і нагальна загроза", - сказав мільярдер.

У свою чергу американські ЗМІ відзначили, що Стаєр раніше не виключав, що сам він в майбутньому може балотуватися на пост президента США. Стаєр є засновником інвестиційної фірми Farallon Capital.

Раніше в цьому році питання про імпічмент Трампа внесли на розгляд палати представників Конгресу США конгресмени від демократів Бред Шерман і Ел Гріг.

Результати опитування, проведеного раніше на замовлення газети USA Today, показали, що американці розділилися порівну в думках з питання про те, чи потрібно оголошувати імпічмент президенту Трампу. Так, 42% респондентів виступили за імпічмент глави держави, така ж кількість опитаних не підтримали подібну ініціативу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА