08:31 21.10.2017

Трампа звинуватили в намірі приховати частину документів про вбивство Кеннеді

2 хв читати
Трампа звинуватили в намірі приховати частину документів про вбивство Кеннеді

За кілька днів закінчується 25-річний термін секретності, накладений на архів документів у справі про вбивство Джона Кеннеді. Джерела Politico вважають, що Дональд Трамп відмовиться публікувати всі документи з цього архіву

Адміністрація Дональда Трампа має намір перешкодити публікації повного архіву документів про вбивство 35-го президента США Джона Кеннеді, який, відповідно до закону, повинна була розсекретити 26 жовтня 2017 року, пише видання Politico з посиланням на обізнані джерела.

Закон про 25-річну заборону на публікацію цих документів був прийнятий Конгресом у 1992 році за часів президентства Джорджа Буша-старшого.

Тоді спеціальна комісія зібрала документи в окремий архів і рекомендувала з міркувань національної безпеки зробити їх секретними ще на 25 років.

Однак у цей архів потрапили також сотні сторінок документів, які відносяться до часу роботи комісії, до 1990-х років. За словами джерела видання, в Білому домі вважають, що вони містять інформацію, публікація якої може все ще завадити національній безпеці. У них йдеться про розвідувальні операції, які відбувалися порівняно недавно і Трамп може відмовитися розсекретити ці документи.

Видання не уточнює, про який обсяг даних може йти мова, кажучи тільки про сотні сторінок документів. Переважна більшість даних, що знаходяться в архіві,  були створені в шістдесятих і сімдесятих роках минулого століття і вони, ймовірно, будуть вперше опубліковані в повному обсязі.

У Білому домі виданню заявили, що намагатимуться зробити все задля публікації максимального обсягу даних.

Джон Фіцджеральд Кеннеді був смертельно поранений 22 листопада 1963 року під час поїздки в Даллас, штат Техас, пострілами зі снайперської гвинтівки. У той же день від отриманих поранень він помер, спеціальна комісія, яка розслідувала вбивство президента, прийшла до висновку, що Кеннеді став жертвою стрільця-одинака Лі Харві Освальда. Суду над ним не було, оскільки Освальд був убитий через два дні після загибелі Кеннеді: під час переведення з поліцейського управління до окружної в'язниці його застрелив власник нічного клубу Джек Рубі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА