19:17 22.10.2017

Київ і Варшава узгодили відкриття чотирьох нових КПП на кордоні

2 хв читати
Київ і Варшава узгодили відкриття чотирьох нових КПП на кордоні

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій та маршалок польського сейму Марек Кухцинський висловлюються за збільшення кількості пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.
"Ми сьогодні домовилися, що наступним нашим етапом під час наступного приїзду будуть ще чотири пункти переходу через кордон - на Закарпатті, два на Львівщині, і ще один перехід на Волині", заявив А.Парубій журналістам після того як з маршалком польського сейму М.Кухцинським у неділю оглянув ділянку українсько-польського кордону з боку Польщі, де планується побудувати пункт пропуску Мальховице-Нижанковичі.
Зокрема мова йде про будівництво нових пунктів переходу: Боберка-Смольник, Лопушанка-Міхновець (Львівська обл.), Адамчуки-Збереже (Волинська обл.), Лубня-Волосате (Закарпатська обл.)
А.Парубій додав, що Україна і Польща зроблять все, щоб виконати цю амбітну програму.
Він зазначив, що польський уряд виділив у бюджеті на наступний рік на створення пункту пропуску Мальховице-Нижанковичі 100 млн. злотих. За словами Парубія українська сторона повинна побудувати на своїй території дорогу до пункту пропуску.
Голова Верховної Ради України зазначив, що це повинен бути не тільки автомобільний перехід, але і пішохідний. "За попереднім планом завершення проекту заплановано на 2020 рік, але зараз стоїть завдання, щоб зняти всі наявні перешкоди та створити цей перехід набагато швидше", зазначив він.
У свою чергу М.Кухцинський зазначив, що КПП необхідно на кордоні створювати згідно з міжнародним правом "але було б дуже добре, щоб Україна увійшла до Євросоюзу і тоді б ми не мали б думати про будівництво пропускних пунктів і тоді б ці гроші пішли на пенсії , підвищення заробітної плати, будівництво доріг і краще життя людей ".
Він додав, що "є всі можливості, щоб побудувати цей пункт пропуску, але також є всі можливості, щоб побудувати і інші пункти пропуску, про які сказав пан Парубій, яких є недостатньо".
Крім того, маршалок вважає за необхідне, до того часу, поки Україна не увійде в ЄС, по лінії кордону побудувати якомога більше пропускних пунктів.
Голова Верховної Ради України перебуває 21-22 жовтня в Польщі, де бере участь в конференції парламентських традицій в Центральній і Східній Європи. Спікер також відвідав пункт пропуску на українсько-польському кордоні "Мальховице-Іжанковічі", який планують побудувати в 2018 році, побував на пунктах пропуску "Корчова-Краковець" і "Медика-Шегині", ознайомився з їх інфраструктурою і технологією здійснення прикордонно-митного контролю .

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА