17:34 23.10.2017

У Міносвіти повідомили про підписання у вівторок декларації з Польщею щодо мовної статті закону "Про освіту"

2 хв читати
У Міносвіти повідомили про підписання у вівторок декларації з Польщею щодо мовної статті закону "Про освіту"

 Україна та Польща до кінця дня вівторка мають намір підписати декларацію, в якій будуть прописані основні напрями імплементації мовної статті закону "Про освіту" для українських шкіл із навчанням польською мовою.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Міністерства освіти і науки України, процедура підписання декларації ще не завершена, сторони погодили її текст.

"Планується, що документ буде підписаний міністрами освіти двох країн - Лілією Гриневич та Ганною Залевською відповідно. Підписання відбудеться за дипломатичними каналами і має завершитися протягом завтрашнього дня", - сказали агентству в прес-службі.

Як повідомлялося, Польща та Україна заявили про намір підписати декларацію, в якій будуть прописані основні напрями імплементації мовної статті закону "Про освіту" для українських шкіл, в яких навчання здійснюється польською мовою. Про це домовилися під час зустрічі в Києві 17 жовтня міністр освіти і науки України Лілія Гриневич та міністр національної освіти Польщі Ганна Залевська.

За даними Міносвіти України, в країні навчається близько 400 тисяч дітей національних меншин у 735 навчальних закладах. Зокрема, польською мовою в минулому навчальному році навчалися 1 тис. 785 учнів у загальноосвітніх школах, вивчали польську мову як предмет 45 тис. 964 учні, зокрема як другу мову - 27 тис. 636. Загалом в Україні діє п’ять шкіл із навчанням польською мовою, одна школа з навчанням польською та українською мовами і ще одна початкова - з навчанням польською та російською. Також польською у двох дитячих садах виховувалося 137 дітей.

У 2015/16 навчальному році українську мову як мову національної меншини в Польщі вивчали 3 тис. 136 учнів у 186 закладах (дошкільних закладах і школах), зокрема, 318 дітей у 39 дошкільних закладах і відділеннях, 1 тис. 782 учні у 81 початковій школі; 679 учнів у 53 школах (рівень гімназії); 357 учнів у 13 школах (рівень після гімназії). Окрім цього, українська мова викладається в міжшкільних комплексах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА