07:59 24.10.2017

У Пекіні завершив роботу 19-й з'їзд Китайської комуністичної партії

2 хв читати
У Пекіні завершив роботу 19-й з'їзд Китайської комуністичної партії

Черговий 19-й з'їзд компартії Китаю завершив роботу в китайській столиці, про що оголосив генеральний секретар Центрального комітету партії Сі Цзіньпін. У останній день роботи форуму його депутати затвердили звітні доповіді ЦК КПК і Центральної комісії з перевірки дисципліни попереднього скликання, обрали новий склад Центрального комітету партії і Центральної комісії з перевірки дисципліни, а також проголосували за внесення змін до партійного статуту.

До складу ЦК 19-го скликання увійшли 200 членів і 160 кандидатів. До статуту партії включені "Ідеї Сі Цзіньпіна про соціалізм з китайською специфікою в нову епоху", викладені в розгорнутому вигляді у його звітній доповіді з'їзду.

У середу, як було оголошено раніше, ЦК КПК у новому складі проведе перший пленум 19-го скликання, на якому обере Політбюро і його Постійний комітет.

Аналітики напередодні з'їзду зійшлися на думці, що в число нових членів Постійного комітету повинні увійти і майбутнє наступники генсека і прем'єра, які повинні бути не старше 57 років, щоб мати можливість перебувати на своїх партійних постах до наступного з'їзду, і два п'ятирічні терміни на посадах предстателя КНР і прем'єра держради.

Як зазначають західні ЗМІ, Сі Цзіньпін завершив усі приготування і планує всі вакантні місця віддати відданим йому особам. Таким чином, вважають зарубіжні експерти, Сі Цзіньпін, якого стали називати "ядром партії", зміцнить свої керівні позиції у всіх сферах соціально-політичного та економічного життя країни.

Найбільш вірогідними претендентами до складу Постійного комітету називають секретаря міськкому Шанхая Хань Чжена, керівника відділу пропаганди ЦК КПК Лю Циба, керуючого справами ЦК Лі Чжаньшу, главу Організаційного комітету ЦК Чжао Лецзі, і секретаря комітету КПК Чунціна Чень Мінера.

Останній, як відзначають аналітики, є протеже Сі Цзіньпіна, і тому може розглядатися як його наступник на 20-му партійному з'їзді в 2022 році.

Члени Постійного комітету в новому складі, як було оголошено раніше, зустрінуться з журналістами в середу після закінчення роботи пленуму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА