19:18 24.10.2017

Саакашвілі заявляє, що переміщується на площу біля ВР до протестувальників, і закликає лідерів опозиції долучитися до нього

3 хв читати
Саакашвілі заявляє, що переміщується на площу біля ВР до протестувальників, і закликає лідерів опозиції долучитися до нього

Екс-президент Грузії, колишній голова Одеської облдержадміністрації, а нині лідер партії "Рух нових сил" Міхеіл Саакашвілі заявив, що має намір переїхати в наметове містечко біля будівлі Верховної Ради.

"Я прийняв рішення переміститися до протестувальників на площу перед Радою", - заявив М.Саакашвілі на прес-конференції у вівторок в Києві.

Він також закликав лідерів опозиції, зокрема мера Львова, лідера партії "Самопоміч" Андрія Садового та лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка приєднатися до нього.

"Хочу закликати лідерів опозиції - Садового, Анатолія Гриценка та всіх інших - прийти до нас, прийти до мене", - сказав політик.

Таке рішення М.Саакашвілі прийняв після того, як раніше у вівторок генпрокурор України Юрій Луценко виступив з низкою звинувачень на адресу політика і його команди. Так, генпрокурор повідомив, що Державна міграційна служба відмовила в наданні екс-президенту Грузії статусу біженця і, як наслідок, що відсутні будь-які спеціальні обставини", які могли б унеможливити депортацію або екстрадицію М.Саакашвілі.

Лідер "Руху нових сил" заявив, що не отримував відмови ГМС в наданні йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту. При цьому він повідомив, що отримав від цієї служби документ, в якому йому рекомендують додатково особисто звернутися в підрозділ з роботи з шукачами захисту територіального органу ДМС за місцем тимчасового перебування.

М.Саакашвілі прокоментував також озвучену Ю.Луценком інформацію про те, що ГМС видворяє два десятки громадян Грузії, які були незаконно оформлені як діячі культури в оточенні екс-голови Одеської обладміністрації, а насправді виконували при ньому функції охоронців і помічників.

Лідер "Руху нових сил" підкреслив, що Ю.Луценко звинувачує його в тому ж злочині, за що раніше сам був засуджений і відбував термін.

"Соромно, що тебе, Юра, якого я захищав, коли був президентом, засудили точно за те саме, у чому ти зараз звинувачуєш мене. Один до одного", - сказав він.

Також М.Саакашвілі відкинув озвучене раніше Ю.Луценком звинувачення в намірах захопити владу в Україні.

"Якщо я хотів зробити переворот, судіть мене тут і пред'явіть документи, який переворот я хотів зробити. Переворот свідомості? Так, я зізнаюся в цьому. Збройний переворот? Я не фахівець цієї справи. Мені це ніколи не вдалося б і не вдасться... Зараз нам намагаються всучити повну брехню", - сказав політик.

Крім цього, М.Саакашвілі прокоментував заяву про те, що частина учасників мітингу біля будівлі Верховної Ради, ініційованого "Рухом нових сил" отримує оплату.

Політик визнав, що були поодинокі випадки, коли провокатори намагалися дискредитувати акцію біля парламенту. Однак політик підкреслив, що загалом учасники протесту вийшли на акцію з вимогою змін у країні, а не заради отримання грошей за участь у ній, і додав, що, озвучуючи такі звинувачення, "сьогодні вони сказали, що вони дуже бояться протестів під Радою".

Разом з тим, як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", після прес-конференції, яка відбулася в центрі Києва на перетині вулиці Грушевського і Музейного провулка, М.Саакашвілі пройшов у будівлю, де розташовується офіс його партії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньяху домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА