12:58 25.10.2017

Для реалізації СА України з ЄС необхідно виконати чотири умови

1 хв читати
Для реалізації СА України з ЄС необхідно виконати чотири умови

 Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Х’юг Мінгареллі вважає, що ефективній реалізації Угоди про асоціацію (УА) між Україною і ЄС необхідна чітка координація відомств, участь Верховної Ради і комунікація з громадянами.

"Наш досвід підказує, що необхідно виконати чотири умови для ефективної імплементації Угоди про асоціацію: по-перше, необхідна чітка координація різних міністерств, які залучені, а це значить, що віце-прем'єр з питань євроінтеграції та Офіс з питань євроінтеграції повинні мати можливість координувати роботу всіх міністерств у цій сфері ", - сказав він під час засідання Кабінету Міністрів України в середу.

Посол ЄС додав, що другою умовою є участь у цьому процесі Верховної Ради, і щорічно має створюватися "дорожня карта" для уряду і парламенту щодо пріоритетних заходів, які повинні бути зроблені.

При цьому Х.Мінгареллі вважає, що перед кожною сесією парламенту члени уряду мають чітко визначати ті законопроекти, які необхідно прийняти.

Також учасники євроінтеграційного процесу та Представництво ЄС мають збиратися щомісяця для обговорення процесу імплементації, визначати і усувати можливі перешкоди.

"Остання умова - це необхідність ефективної комунікації в питанні Угоди про асоціацію, що має пояснити простим українським громадянам переваги, які СА може їм надати", - сказав глава представництва ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА