07:32 26.10.2017

Трамп привітав Сі Цзіньпіна з переобранням на пост генсека ЦК компартії Китаю

2 хв читати

Президент США Дональд Трамп під час телефонної бесіди з генсеком ЦК КПК головою КНР Сі Цзіньпіном привітав китайського колегу з переобранням за підсумками 19-го з'їзду КПК, який закрився напередодні, на вищу керівну партійну посаду.

"Поговорив з президентом Китаю Сі, щоб привітати його з обранням на високу посаду. Ми також обговорили Північну Корею і торгівлю, - дві важливі теми!", - написав Трамп у своєму твіттері.

МЗС КНР в повідомленні про телефонну розмову, яка відбулася, зазначив, що американський президент заявив, що уважно стежив за новинами, що стосуються "важливих напрямків політики, проголошених головою Сі Цзіньпіном на з'їзді".

"Народ США вітає мій майбутній державний візит до Китаю, а я чекаю на зустріч з головою Сі в Пекіні, щоб обмінятися думками з питань американо-китайського співробітництва та міжнародних і регіональних проблем, що становлять взаємний інтерес", - цитує МЗС Китаю заяву Трампа.

Сі Цзіньпін, як йдеться в повідомленні зовнішньополітичного відомства, подякував Трампа за привітання, а також підкреслив, що "Китай надає великого значення китайсько-американським відносинам і готовий до їх тривалого і здорового розвитку на основі взаємної поваги і взаємної вигоди". Він висловив надію на те, що майбутній візит Трампа в Пекін буде сприяти цьому.

Трамп відвідає Китай у першій половині листопада поточного року в ході свого азіатського турне. В інтерв'ю телеканалу Fox News Трамп назвав Сі Цзіньпіна "впливовою" і "дуже хорошою" людиною, з якою у нього склалися "дуже хороші стосунки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА