12:14 31.10.2017

Україна не піде на компроміси щодо свого проекту резолюції ГА ООН про права людини в окупованому РФ Криму

2 хв читати
Україна не піде на компроміси щодо свого проекту резолюції ГА ООН про права людини в окупованому РФ Криму

Київ не йтиме на якісь компроміси стосовно тексту внесеного проекту резолюції Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй (ООН) щодо ситуації з правами людини в окупованих Росією Криму та Севастополі, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Сьогодні ми в Нью-Йорку представляємо текст нової резолюції щодо порушення прав людини в окупованому Криму... Ми не йтимемо на компроміси щодо нашої резолюції. Вона має бути найбільш чіткою і послідовною", - сказав він на брифінгу в Києві у вівторок.

Міністр підтвердив, що українська сторона подасть проект резолюції до третього комітету Генасамблеї ООН.

П.Клімкін також додав, що Україна у своєму проекті резолюції вказала на необхідність виконання Росією рішення суду ООН, зокрема й відновлення діяльності меджлісу кримськотатарського народу.

Глава МЗС України також розповів, що в запропонованому Києвом проекті резолюції наголошується на необхідності надання доступу гуманітарним організаціям на територію окупованого Росією Криму.

За словами українського міністра, ця резолюція має стати основою для подальшої деокупації півострова.

Як повідомлялося, 29 жовтня віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що найближчими днями Україна подасть резолюцію "Положення про права людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі" для розгляду в Третій комітет ООН і просить підтримки цього документа. Віце-прем'єр зазначила, що голосування за ухвалення резолюції очікується в період між серединою та кінцем листопада поточного року.

П.Клімкін 30 жовтня на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ і співпраці Королівства Іспанія Альфонсо Дастісом у Києві заявив, що ця резолюція буде "жорстким проектом". "Ця резолюція має засудити дії Росії щодо недопуску міжнародних організацій і гуманітарних організацій в окупований Крим, однозначно закликати Росію виконувати рішення міжнародного суду в Гаазі", – зазначив міністр.

Він також уточнив, що українська сторона вже погодила підходи щодо підтримки цієї резолюції зі своїми партнерами. "Росія намагається маніпулювати цим питанням... Тому ми бачимо необхідність у дуже простих, але жорстких формулюваннях. Без дипломатії", - додав П.Клімкін.

У свою чергу А.Дастіс зазначив, що Іспанія підтримує Україну та її територіальну цілісність і має намір підтримати резолюцію про права людини в окупованому Криму. "Звичайно, ми хочемо, щоб Україна відновила свою територіальну цілісність і владу в Криму. Доки Крим перебуває під агресором - він окупований. Ми підтримуватимемо Україну на нью-йоркському майданчику або женевському щодо цієї резолюції", - сказав іспанський дипломат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА