16:13 03.11.2017

Шахов вимагає відсторонити прокурора та бюро судмедекспертизи від розслідування вбивства сєверодонецького депутата Самарського

3 хв читати
Шахов вимагає відсторонити прокурора та бюро судмедекспертизи від розслідування вбивства сєверодонецького депутата Самарського

Представник партії "Наш край", народний депутат Сергій Шахов вимагає відсторонити керівника місцевої прокуратури Сергія Григорова на час розслідування вбивства голови фракції "БПП" у Сєвєродонецькій міськраді Сергія Самарського та не допустити до розслідування місцеве бюро судово-медичних експертиз, ідеться в його заяві, розміщеній на сайті партії.

"Вимагаю відсторонити на час розслідування скандального керівника Сєвєродонецької місцевої прокуратури Луганської області Сергія Григорова, якого неодноразово звинувачували у незаконних діях та прикритті оборудок у місті. Саме він зараз має мотиви вплинути на неупереджене розслідування всіх обставин загибелі Сергія Самарського. Окрім того, не повинне залучатися до розслідування місцеве бюро судово-медичних експертиз, керівництво якого пов’язане з прокурором Григоровим та опоблоківцем Бутковим", - ідеться в заяві депутата.

С.Шахов переконаний, що влада також не повинна допустити втечі від українського правосуддя лідера фракції "Опозиційного блоку" в Сєвєродонецькій міськраді Ігоря Буткова.

За його словами, керівництво силових органів держави має направити до Сєвєродонецька спеціальну групу з розслідування, щоб забезпечити його об'єктивність і достовірність. "Убивство українського патріота в Сєвєродонецьку — стратегічному місті Луганщини та України — це питання національної безпеки України. Тому я вимагаю від Верховної Ради створити тимчасову слідчу комісію з питань розслідування обставин вбивства Сергія Самарського", - заявляє С.Шахов.

Нардеп переконаний, що С.Самарський своїми розслідуваннями розкрив численні "схеми" "Опозиційного блоку", які реалізовувалися в місті.

"Це не перший резонансний злочин на Луганщині за останній час. У лютому минулого року було вбито міського голову Старобільська Володимира Живагу, в грудні 2015-го — побито головного редактора "Чесної газети" Катерину Погребняк", - розповів він.

Парламентарій нагадав, що вже неодноразово звертався до влади з вимогою звернути увагу на ситуацію в Сєвєродонецьку. "Але влада нехтувала своїми обов’язками та допустила це кричуще політичне вбивство. Я також ініціював перевибори загрузлої в корупції міської ради Сєвєродонецька, але "опоблоківці" та їхні поплічники зірвали призначення позачергових виборів, щоб продовжувати грабувати місто. Сьогодні вони відчули свою безкарність, одним із результатів чого є вбивство Сергія", - переконаний С.Шахов.

У прес-службі партії "Наш край" посилаються на блогера та журналіста Дениса Казанцева, який стверджує, що за вбивством С.Самарського стоїть місцева організація партії "Опозиційний блок". "Самарський псував багато крові й був кісткою в горлі, як у політиці, так і в їхньому бізнесі", - написав Д.Казанський.

Як повідомлялося, керівника фракції "БПП "Солідарність" С.Самарського вбили 2 листопада ввечері. Його тіло з ознаками насильницької смерті знайшли після півночі. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство). Слідчі розглядають усі версії вбивства, пріоритетною є політична діяльність С.Самарського. Відпрацьовуються також версія, пов'язана з розбійним нападом і його бізнес-інтересами до депутатства

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА